BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A JP Morgan 162,2 millió dollárra perli a Teslát

A panasz szerint a Tesla összesen több mint 200 ezer törzsrészvényt nem adott el.

A JP Morgan Chase keresetet nyújtott be a Tesla elektromos autógyártóval szemben az opciós szelvények (warrant) miatti vita kapcsán írja a CNBC.

A bank 162,2 millió dollárt, valamint kamatokat, ügyvédi díjakat és költségeket követel.

A JP Morgan szerint a Tesla megszegte az aláírt szerződési feltételeket, az opciós szelvények újraárazására vonatkozóan. A panasz szerint a Teslának részvényeket vagy készpénzt kellett volna eladnia, ha részvényeinek árfolyama egy bizonyos lejárati időpontig a szerződésben meghatározott "lehívási árfolyam" fölé emelkedik.

A panasz szerint a Tesla összesen 228 775 törzsrészvényt nem adott el,

így a JPMorgan a hiánynak megfelelő nyitott fedezeti pozícióval rendelkezett. 

A Tesla részvényei november 15-én 1.013,39 dolláron zártak. 

Michael Burry szerint a Tesla első emberének nincs szüksége készpénzre, csupán csak el akarja adni cége részvényeit. A némileg váratlan Tesla-eladás azzal kezdődött, hogy Musk a Twitteren indított szavazást arról, megváljon-e az autógyár részvényeinek 10 százalékától, és a közösségi oldal népe az igen mellett döntött.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.