Pert indítottak a Subway amerikai gyorsétterem ellen, miután laborvizsgálatnak vetették alá a vállalat tonhalkrémét. A Subway a beadvány szerint 100 százalékos tonhalként reklámozza a terméket, de a vizsgálatból kiderült, abban jócskán van más állati fehérje, főleg csirke-, disznó- és marhahús.
A felperesek San Franciscóban nyújtották be keresetüket, amelyre a Subway úgy reagált, hogy reméli, a bíróság megszünteti az alaptalan vádakon nyugvó eljárást.
A vállalat szerint a kérdéses terméket minden országban alapos fogyasztóvédelmi és egészségügyi vizsgálatnak vetik alá, és eddig sehol sem érkezett kifogás a tonhalra – írja a Fox News.
A Subway tonhalkréme körül már régóta tart a felhajtás: nyáron maga a vállalat vezérigazgatója, John Chidsey is megszólalt, miután egy akkori vizsgálat szerint egyáltalán nincs a krémben tonhal-DNS.
A kérdéssel az amerikai média is sokat foglalkozott, a Times című lap például egy olyan vizsgálati eredményt is közölt, amelyben arról értekeztek a szakértők, hogy főzés után a tonhal DNS-e felbomlik, lehetetlenné téve az azonosítását.
A mostani perben 20 különböző étteremből gyűjtöttek be 20 tonhalkrémmintát. Ezek közül 19-ben egyáltalán nem találtak tonhalra utaló nyomokat, mind a 20-ban volt azonban csirkehús, 11-ben disznó-, hétben pedig marhaeredetű fehérje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.