BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellentmondásos évtől búcsúzik a BKK

A cég megszenvedte a pandémia okozta nehézségeket.

Saját értékelése szerint is ellentmondásos évet hagy maga mögött a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

A cég megszenvedte a pandémia okozta nehézségeket, 

de egyúttal több fontos beruházást is elindított, illetve lezárt. 

Ötvenöt év után újul meg például Budapest egyik legforgalmasabb csomópontja, a Blaha Lujza tér. 

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A vállalkozási szerződést júniusban írta alá a BKK, a munkálatok, valamint a kapcsolódó Somogyi Béla utca korszerűsítése várhatóan 2022 végén zárul. Zajlik a Lánchíd felújítása amely legutóbb 32 éve esett át modernizáción. 

Ez a tervek szerint 2023-ban fejeződik be. 

Átalakul a pesti Duna-part, amely hosszú távon közparkká válhat. 

Az Id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakasza gyalogos sétányként használható. Ezzel párhuzamosan halad a főváros egyik legrosszabb állapotú vízvezeték-főnyomócsövének cseréje is. 

Ezt követően kezdődhet a kivitelezés a Rak-Park projektben, amely a pesti Duna-part Kossuth Lajos tértől Fővám térig tartó szakaszának élhetőbbé tételét célozza. A BKK azt ígéri, jövőre folytatja az útfelújítási programját: így biztonságosabb lesz a VI. kerületi Podmaniczky utca, rendezik az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszát, és a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszát is korszerűsítik. Eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után, 2022-ben indulhat a zuglói Vezér utca, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.