Cégvilág

Bocsánatot kért a Twitteren trollkodó HBO-vezér

Casey Bloys azóta közvetlen üzenetekkel zaklatja a kritikusokat, de ebből konstruktív párbeszéd is kialakulhat.

Bocsánatot kért a tévékritikusoktól az HBO és a Max elnök-vezérigazgatója, Casey Bloys, amiért álnéven regisztrált Twitter-fiókok segítségével reagált a negatív kritikákra az oldalon 2020-ban és 2021-ben.

Bloys csütörtökön, az HBO New York-i központjában tartott prezentáció kezdetén követte meg a kritikusokat, azzal indokolva tettét, hogy nagyon szenvedélyes a csatorna műsoraival és azok készítőivel kapcsolatban. A prezentáción az HBO és a Max 2024-es kínálatát reklámozták egyébként. 

Vox Media's 2023 Code Conference - Day 2
DANA POINT, CALIFORNIA - SEPTEMBER 27: Casey Bloys, Chairman & CEO, HBO and HBO Max Content speaks onstage during Vox Media's 2023 Code Conference at The Ritz-Carlton, Laguna Niguel on September 27, 2023 in Dana Point, California. (Photo by Jerod Harris/Getty Images for Vox Media)
Fotó: Jerod Harris

A cégvezető mentségére hozta fel azt is, hogy otthonról dolgozott, és egészségtelen mennyiségben pörgette a Twitter hírfolyamát a történtek idején.

A szerdán nyilvánosságot kapott viselkedéséről azt is elmondta Bloys, hogy másfél év alatt hat bejegyzés nem túlságosan hatékony, valamint elárulta azt is, hogy időközben a Twitter közvetlen üzeneteire váltott, amire sok kritikus volt olyan kegyes, hogy válaszolt is – írja a Variety.

A cégvezetőnek azonban nem ez az egyetlen gondja az utóbbi időben, sajtóértesülések szerint ugyanis az HBO egy volt dolgozója, Sully Temori pert indított Bloys és a csatorna ellen, amiért jogtalanul bocsátották el. A Rolling Stone-nak Temori – aki vezetői asszisztens volt a tévénél – beszélt arról is, hogy neki kellett a Twitter-fiókokat létrehoznia, és azt is elárulta, hogy a Deadline nevű oldalon reagált más felhasználók negatív kommentjeire is.

 

prezentáció Twitter mozaik HBO
Kapcsolódó cikkek