BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bombahír: magyar kézbe kerül a Telekom Románia

Teljesen letarolhatja a román telekommunikációs piacot a nagyváradi Teszári Zoltán, aki most a piacvezető Digi mellé megszerezheti az ország negyedik legnagyobb távközlési vállalatát, a Telekom Romániát is. Az erdélyi üzletembernek azonban nehéz kihívással kell szembenéznie, hiszen a görög tulajdonosok kezében masszívan veszteséges volt a cég.

Megszületett az elvi megállapodás, hogy a Telekom Romania Mobile Communications SA részvényeinek 99,9999994 százaléka a Teszári Zoltán közvetett érdekeltségét képező West Network Invest SRL tulajdonába kerül - tették ki hétfőn a hírt a bukaresti értéktőzsde (BVB) honlapjára.  A West Network Invest egy befektetési cég, melynek többségi tulajdonosa a Digi Romania.

Telekom Románia
A Digi mellé most a Telekom Románia is Teszári Zoltán tulajdonába kerül /  Fotó: Róka László

A tranzakciót még jóvá kell hagynia a bukaresti versenyhivatalnak. 

Az elvi megegyezés értelmében a Telekom Románia a tulajdonosváltást követően is megőrzi arculatát, önálló vállalatként lesz jelen a piacon

 - írja az economedia.ro.     

A Telekom Romania Mobile Communications többségi tulajdonosa a görög Hellenic Telecommunications Organization. A vállalat a negyedik legnagyobb szereplő a romániai telekommunikációs piacon, ügyfeleinek száma 4 millió körül van.

Két évvel ezelőtt, 2022-ben a Telekom Románia 1,378 milliárd lej (106,49 milliárd forint) árbevétel mellett 558 millió lej (43,12 milliárd forint) veszteséggel zárta az évet.     

A telefonos- és internetszolgáltatásokat nyújtó, valamint több televízió- és rádiócsatornát működtető Digi a piacvezető telekommunikációs cég Romániában. Amellett Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában és Belgiumban is vannak érdekeltségei. A Digi Románia alapítója és többségi tulajdonosa a nagyváradi Teszári Zoltán.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.