BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
New,York,,Ny,,Usa,-,July,9,,2022:,Apple,Logo

Az Apple is befektetne a ChatGPT fejlesztőjébe

Az iPhone-gyártó egyre komolyabban veszi a mesterséges inelligenciát. A ChatGPT gyártójával az Apple Intelligence kapcsán kötött partnerséget követően a technológiai óriás a Microsoft és a Thrive Capital mellett több milliárd dolláros finanszírozási körhöz csatlakozna.

Az Apple tárgyalásokat folytat az OpenAI-ba történő befektetésről, ami megerősítené a kapcsolatot egy olyan partnerrel, amely szerves részét képezi a mesterséges intelligenciáért folytatott versenyben való térnyerésnek.

New,York,,Ny,,Usa,-,July,9,,2022:,Apple,Logo
A Microsoft után az Apple is befektetne az OpenAI-ba / Fotó: Shutterstock

A befektetés egy új OpenAI forrásbevonási kör része lenne, amely a ChatGPT gyártójának értékét 100 milliárd dollár fölé emelné 

– mondták a helyzetet ismerő személyek. A Wall Street Journal szerdán arról számolt be, hogy a Thrive Capital kockázati tőkecég vezeti a több milliárd dolláros kört.

Azt nem lehetett megtudni, hogy az Apple vagy a Microsoft mennyit fektet be az OpenAI-ba ebben a körben. Eddig a Microsoft volt az OpenAI elsődleges stratégiai befektetője. Az AI startup nyereségének 49%-át birtokolja, miután 2019 óta 13 milliárd dollárt fektetett be.

Az Apple júniusban jelentette be, hogy az OpenAI az első hivatalos partnere az Apple Intelligence-nek, az operációs rendszerébe AI funkciókat beépítő rendszerének. Az új mesterséges intelligencia a Siri hangasszisztens továbbfejlesztett funkcióit, szövegszerkesztést és egyéni emojik létrehozását fogja tartalmazni.

Az iPhone-gyártó által bejelentett új AI-feladatok egy részét az Apple saját fejlesztői fogják kezelni. A bonyolultabb AI-feladatokhoz, például egy írott üzenet létrehozásához az Apple az OpenAI ChatGPT-t használná.

Az Apple az OpenAI-ba való befektetésről szóló tárgyalásaival hangsúlyozza elkötelezettségét annak biztosítása iránt, hogy továbbra is hozzáférjen ehhez a technológiához

Az OpenAI-nak más AI-startupok és nagy technológiai cégek erős versenyével kell szembenéznie, de a ChatGPT továbbra is piacvezető.

Az Apple reméli, hogy más vállalatokkal is csatlakozhat, és beépítheti generatív AI-jukat az új rendszerbe. Azért a ChatGPT-vel indít, mert „a legjobbal akartunk kezdeni” – mondta Craig Federighi, az Apple szoftverekért felelős vezetője a júniusi fejlesztői konferencián.

Berobban a ChatGPT az iPhone-okra, ennek szinte csak az Apple örül

Az Apple egy sor új MI-funkciót jelentett be, melyek új személyes élményeket ígérnek a felhasználóknak. Az egyik, ha talán nem a legnagyobb hír, az a ChatGPT-t is fejlesztő OpenAI-jal való együttműködésük, melynek során a világ legforgalmasabb csetbotját integrálják eszközeikbe.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.