BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladják a Budapest Marriott Hotelt – a hírek szerint érdeklődő is van már rá

A CPI-csoport eladhatja a budapesti Marriott Hotelt, egyes hírek szerint a BDPST Group is elindulhat a tenderen.

Eladó a budapesti Marriott Hotel – írta a Telex. A folyamatban lévő eladásról a lap megkereste az érintett cégeket, így a jelenlegi tulajdonost, a cseh CPI-csoportot, illetve a lehetséges vevőjelöltként felmerülő, Tiborcz István nevével fémjelzett BDPST Groupot is, azonban érdemi választ egyik helyről sem kaptak.

Marriott
Fotó: NurPhoto / AFP

A CPI-csoport legnagyobb portfóliója Csehországban található, de jelentős ingatlanjai vannak Berlinben, Budapesten, Bukarestben is. Lengyelországban inkább bevásárlóközpontjai, Svájcban sípályái, a francia Côte d’Azure-ön, illetve Horvátországban pedig idegenforgalmi érdekeltségei vannak.

A portál információi szerint értékesítési folyamat zajlik, a szálloda megvásárlásához pedig a vevőjelölteknek szeptemberben kell beadniuk az ajánlataikat. A lap arról is ír, hogy szakemberek szerint jelenleg nincs igazán jó ingatlanpiaci helyzet, így nem biztos, hogy nagy érdeklődés lesz a szállodáért, ugyanakkor 

a BDPST Groupnak érdekes lehet a szálloda megvásárlása, még akkor is, ha mostanában alábbhagyott a cég vásárlási lendülete.

A BDPST korábban már megvásárolt egy másik budapesti szállodát, a Gellért Szállót, 

a tervek szerint a cégcsoport 2027-ben szeretné megnyitni a 2021 decembere óta felújítás miatt zárva tartó épületet. 

Az ikonikus hotelt a Mandarin Oriental első luxusszállodája lesz Budapesten. A felújítást követően a szálló a Mandarin Oriental Gellért nevet viseli majd. 

Orbán Ráhel szerint Budapestnek szüksége van a tehetősebb turistákra – videó

Tévénézők milliói ismerkedhetnek meg világszerte a Dorothea Hotellel és a magyar fővárossal. Orbán Ráhel szerint a hotel felrázza a piacot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.