BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

LNG-tankerhajóval erősít a MET Csoport

A MET Csoport üzemanyag-hatékony, modern LNG-tankerhajóval bővül, melyeket a Celsius Csoporttól rendelt meg. A tankerhajót 2027-ben szállítják le, a vásárlás pedig a MET Csoport új stratégiájának részét képezi, melybe beletartozik a Shell-lel kötött megállapodása is.

A MET Csoport partnerségi megállapodást kötött első LNG-hajójának megépítéséről a Celsius Csoporttal. A svájci központú energiavállalat tankerhajóit a tervek szerint 2027-ben szállítják le. Az üzemanyag-hatékony és modern LNG-tankerhajó, amelyet a China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) épít, a MET Csoport egyre növekvő LNG-tevékenységét támogatja majd.

Mukrangermany:,02-24-2024,Energos,Power,-,Lng,Offshore,Support,Vessel,,Imo, LNG-tankerhajókkal erősít a MET Csoport
LNG-tankerhajóval erősít a MET Csoport / Fotó: Shutterstock

A projektben a MET partnere a Celsius, a hajózási piac egyik vezető tulajdonosi és üzemeltető vállalata, amely fenntartható infrastrukturális befektetésekre és a tengerészeti iparban rejlő különleges lehetőségekre összpontosít.

A hajó megvásárlása segíti a MET Csoport stratégiáját, miszerint diverzifikált forrásokból kívánja cseppfolyósított földgázzal ellátni az ügyfeleit. 

E stratégia része egyebek mellett a Shell-lel nemrég aláírt megállapodás is, amelynek értelmében a MET 2027-től tíz éven át amerikai LNG-t vásárol majd.

A MET Csoport Európa egyik földrajzilag legváltozatosabb LNG-importstruktúrájával rendelkezik, hosszú távú visszagázosítási kapacitással Németországban, Horvátországban és Spanyolországban. A cégcsoport nyolc különböző országba importál a Földközi-tenger térségében, Északnyugat-Európában és az északi régióban. 

A MET Csoport 2023-ban több mint 30 LNG-szállítmányt importált Európába.

Lakatos Benjamin, a MET Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy LNG-tevékenységünkben elértük ezt a mérföldkövet, a Celsiusszal partnerségben. Hiszünk abban, hogy az LNG fontos szerepet játszik az európai energiaátmenetben.”

Jeppe Jensen, a Celsius elnök-vezérigazgatója hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy tovább bővíthetjük jelenlétünket az LNG-iparban, modern és üzemanyag-hatékony tankerhajókkal, amelyek a lehető legalacsonyabb szállítási költséget biztosítják. Örömmel lépünk partnerségre a MET Csoporttal, és támogatjuk a vállalatot ambiciózus LNG-stratégiájának megvalósításában. A hatékonyan működő LNG-hajók kulcsfontosságúak az energiaátmenetben, mivel az LNG a zöld átmenetet segítő legfontosabb üzemanyag.”

A MET Csoport bővíti a kabai napelemparkot is

A MET csoport saját zöldmezős projektfejlesztése, a kabai napelempark, azaz a Kabai Solar Park 2020-ban készült el. Augusztus 28-án, szerdán a már meglévő mellett újabb napelemparkot adtak át, a 31 hektáron elterülő, és több mint 33 ezer napelemmel rendelkező Kabai II. Solar Parkot. Az új napelempark a legmodernebb technológiával működik, és a várható élettartama legalább 30 év. A 23,4 megawatt teljesítményű naperőműprojekt mintegy 13 ezer helyi háztartás fogyasztásának a kiszolgálására elegendő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.