BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan leépíti németországi működését a Coca-Cola

A Coca-Cola bezárja több termelési és logisztikai telephelyét Németországban. A vállalat a költségcsökkentés és a változó logisztikai trendekhez való alkalmazkodás miatt szervezi át a németországi működését.

A Coca-Cola németországi palackozási, forgalmazási és értékesítési tevékenységét végző Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) közlése szerint megszünteti a neumünsteri, a bielefeldi, a berlin-hohenschönhauseni, a memmingeni és a kölni üzemeit a következő egy évben.

A Coca-Cola átszervezi a németországi működését /Fotó: AFP
A Coca-Cola átszervezi a németországi működését / Fotó: AFP

A Coca-Cola több száz alkalmazottját teszi utcára

A CCEP jelenleg 14 gyártóüzemmel és 27 telephellyel rendelkezik Németországban, amelyeken összesen 6500 alkalmazottat foglalkoztat. Az átszervezéssel 505 alkalmazottnak intenek búcsút, 207 munkahelyet helyeznek át máshová, és 78 új munkahelyet létesítenek.

A vállalat szerint túl sok az üzeme Nyugat-Németországban.

Ezek közül az egyik a 600 alkalmazottat foglalkoztató kölni logisztikai és gyártóüzem, ami márciusi végén áll le. A bezárás fő oka, hogy ez a legkisebb üzem a nyugati országrészen, miközben visszafogottak a növekedési kilátásai.

A multinacionális italgyártó igyekszik költséghatékonyabbá válni és alkalmazkodni az új logisztikai trendekhez. 

Az italágazatban világszerte egyre több vállalat dönt úgy, hogy inkább a központi raktárából szállít, mintsem logisztikai helyszínekről. A cégek ezáltal összevonják a telephelyeiket – helyezte kontextusba a döntést az Euronews.

Gyanús: PET-palackkal csap be a Coca-Cola és a Szentkirályi

Vizsgálódik a Gazdasági Versenyhivatal több, üdítőitalokat gyártó cégnél. A vállalkozások a gyanú szerint megtévesztették a fogyasztókat a PET-palackok címkéivel. A GVH azt vizsgálja, hogy a termékeken feltüntetett környezeti hatásokra vonatkozó állítások megfelelnek-e a valóságnak. A vizsgálat nem jelenti azt, hogy bármelyik cég jogsértést követett volna el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.