BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre a balatoni strandra semmiképp se menjünk

Aki csak nézelődne, nem csalódik, de aki a vízbe menne, az igen. A Balaton vízminőségének romlása miatt a somosi szabadstrandot lezárták, erre a polgármester figyelmeztetett.

Tihanyban sok a látnivaló, de itt is sokan szívesen az teszik, amit körben mindenütt a Balatonnál a kánikulában: fürdenek. Akik a somosi szabadstrandot nézték ki maguknak, azoknak rossz hír érkezett: itt már nem lehet megmerülni, a strandot lezárták.

Lake,Balaton,With,Lots,Of,Sailboats,From,Tihany,Village,In
Tihanyban persze sok mindent lehet csinálni a strandoláson kívül is / Fotó: Csontos András

Péntek óta tiltótábla is jelzi a változást, de hogy már el se induljunk, csalódásba futva, a polgármester, Tósoki Imre az interneten is felhívta a figyelmet a vármegyei kormányhivatal tiltó döntésére, amely augusztus 16-án lépett életbe – írta a Veol Veszprém Vármegyei Hírportál.

A döntés oka a vízminőség romlása, a kormányhivatal azonban gondol a fürdőzni vágyókra, folyamatosan ellenőrzik a vizet, és amint a minősége megint alkalmas lesz, engedélyezik a strand újranyitását. A jelentésből nem derül ki, pontosan mi a baja a víznek, és van-e összefüggés a hőséggel.

A Szallas.hu leírása szerint „a Somosi szabadstrand a Tihanyi-félsziget mentén húzódó Lepke soron található, az Akasztó-domb aljánál. A település központjához viszonylag közel fekszik, a faluból egy hangulatos, erdőn keresztül vezető úton pedig könnyen megközelíthető. A strand látogatása ingyenes minden korosztály számára.”

Tihanyban persze sok egyebet is lehet csinálni a strandoláson kívül ilyenkor, a helyi programokról itt olvashatunk
 

Augusztus 20.: kitehetik a megtelt táblát a Balatonnál a hosszú hétvégén

A most következő hosszú hétvégén minden harmadik utazó a Balatonon pihen: a legtöbb vendéget Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger és Szeged vonzza. A foglalások majdnem fele három éjszakára szól, az augusztusi online foglalások 26 százalékánál választottak SZÉP-kártyás fizetést. Mutatjuk a részleteket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.