BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okosgyűrűpiac: új koncepcióval jelent meg a Samsung eszköze

A kis méretű, hordható okoseszközök egyre népszerűbbek, mert kényelmesek, és folyamatosan információt szolgáltatnak azoknak, akiknek fontos az egészségügyi adataik monitorozása. Élénk a verseny az okosgyűrűk piacán, a Samsung kijött a Galaxy Ringgel, és mivel előfizetés nélkül is lehet használni, nagy lehet a versenyelőnye. A kategóriában hatalmas a potenciál, elemzők szerint a piac 2030-ra a hatszorosára nő.

A piacot jelenleg az Oura uralja, de minden nagy gyártó jelen van. A Samsung deklarált célja az, hogy ugyanazt kínálja, mint a versenytársak, azaz a Ring képes legyen automatikusan rögzíteni az edzésinformációkat, elemzéseket végezzen, monitorozza az alvás minőségét, figyelje a testhőmérséklet alakulását is. 

Company Logos
Okosgyűrű segítségével sokféle elemzést kaphat a felhasználó az életmódjáról / Fotó: AFP

Hatalmas potenciál az okosgyűrűpiacon

A Fortune Business Insights szerint a globális hordozható technológiai piac értéke 2023-ban körülbelül 120,54 milliárd dollár volt, 2024-ben pedig várhatóan eléri a 157,94 milliárd dollárt. De egészen meredek növekedést prognosztizálnak, ugyanis 2032-re várhatóan a volumen megközelíti az 1415,26 milliárd dollárt – írja az Euronews. Vagyis rengeteg értékes egészségügyi adat kerül a vállalatok birtokába, mert a fejlesztéseknek ez a legfőbb célja.

A Samsung alelnöke, James Kitto az mondta a hírportálnak, a Galaxy Ringet úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb méretben kínálja a Samsung innovációinak legjavát, és a piacon semmihez sem hasonlítható fogyasztói élményt biztosítson. Kiemelte: a termék fejlesztésének célja, hogy az eszközök, a szolgáltatások és az emberek összekapcsolásával milliárdok egészségét javítsák. A gyűrű formáját úgy alakították ki, hogy 24 órában is kényelmesen hordhassa a felhasználó, vékonyra és könnyűre tervezték. A Samsung másik újítása az, hogy az eszköz használatát nem köti havi előfizetési díjhoz, egyszeri megvásárlással használható. Az ára az Egyesült Királyságban 399 font.

Az összes nagy cég okosgyűrűt fejleszt

Az ETNews értesülései szerint hamarosan az Apple is beszáll az okosgyűrűbizniszbe, hiszen már évekkel ezelőtt több szabadalmat jegyeztetett be a termékkel kapcsolatban. Ez várhatóan kiegészíti az Apple Watchot, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy szélesebb körű áttekintés kapjanak egészségi adataikról. Június elején az amerikai hivatal szabadalmat adott a Google tulajdonában lévő Fitbitnek egy okosgyűrűre. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.