BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egészséges életmóddal a munkavállaló és a munkáltató is jól jár

Céges masszázs, egészségügyi szűrés és mozgás: ezek fontosságáról is szó esett a Figyelő rendezvényén. Az eseményen beszéltek arról is, hogy a nem hagyományosan reggel 8 órától délután 4 óráig dolgozók hogyan tudnak odafigyelni az egészséges életmódra.

Arról, hogyan javítható a dolgozók egészsége és lojalitása a vállalatoknál Mihályi Dávid, az MBH Gondoskodás Egészségpénztár és MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár értékesítési, marketing- és ügyfélszolgálati vezetője, Ilyés Kinga életmódorvos, Szabó Judit Anna well-being szakértő és Farbás Renáta, a Prohuman Zrt. HR-igazgatója beszélgetett.

Mihályi Dávid, az MBH Gondoskodás Egészségpénztár és MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár értékesítési, marketing és ügyfélszolgálati vezetője, Ilyés Kinga életmódorvos, Szabó Judit Anna- well-being szakértő és Farbás Renáta, a Prohuman Zrt HR igazgatója
 Mihályi Dávid, Ilyés Kinga, Szabó Judit Anna (j2) és Farbás Renáta (j) az egészséges életmódról beszélgetett / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Zedna Life szakmai partnerségével rendezett „Egészség. Üzlet. Reggeli. Figyelő Powered by Napidoktor.hu” elnevezésű programon Ilyés Kinga elmondta: egy munkáltató könnyen felismerheti, hogy dolgozói nem érzik magukat jól. Ennek jele lehet

  • a gyors fluktuáció
  • és a munkateljesítmény csökkenése.

A vállalati egészségügyről, a HR szerepéről és a well-being trendekről volt szó.

Az egészségpénztár az adózásban segíti a munkáltatót, hogy minél több és jobb egészségügyi extra szolgáltatást tudjon felajánlani juttatásként a munkavállalónak – hangsúlyozta Mihályi Dávid.

Kiemelte, hogy well-being lehet az az új csodafegyver, amivel a munkavállalót oda lehet hívni egy munkahelyre, vagy adott esetben meg lehet tartani. Farbás Renáta szerint a munkavállalók jól veszik, ha mondjuk különböző szűrésekre küldik őket. Felhívta a figyelmet, hogy a munkavállaló egészsége fontos, és ez egy nagy érték. A beszélgetésen elhangzott, hogy

jó közös egészségügyi program lehet egy közös futóverseny a kollégákkal, de az összes sport tematikájú esemény közösségépítő lehet.

Egyetértettek abban, hogy a mozgás nagyon fontos, serkenti a gondolkodást, és erre munkaidőben is van szükség, amikor az ember 8 órát az irodában ül. Szabó Anna Judit emlékeztetett arra, már az ókori görögök is a fontos elmélkedéseik alatt sétáltak, mert hittek abban, hogy az elme ilyen jobban működik.

A beszélgetőpartnerek egyetértettek abban, hogy a munkavállaló egészsége és teljesítménye összefügg, és azzal jár mindenki a legjobban, ha a munkahelyen meg vannak teremtve a megfelelő körülmények.

A művészeknek is oda kell figyelni az egészséges életmódra 

A másik pódiumbeszélgetésen Cserpes Laura énekesnő és Csányi Sándor színművész arról beszélgetett, hogy a nem hagyományosan reggel 8 órától délután 4 óráig dolgozóként hogyan tudnak odafigyelni az egészséges életmódra. Egyetértettek abban, hogy az ő szakmájukban is különös fontos az önmagukra való odafigyelés, hiszen a koncertek, előadások este vannak, sokszor nagy távolságokat tesznek meg még a műsor után.

Cserpes Laura és Csányi Sándor
Cserpes Laura Csányi Sándorral beszélgetett a tudatos étkezésről / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Csányi Sándor a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, hozzátéve: családtagját is az mentette meg, hogy rendszeresen jár szűrésre. Cserpes Laura is jár rendeszesen egészségügyi szűrésre, emellett a megfelelő és egészséges étkezést hangsúlyozta. 

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank a Magyar Kórházszövetséggel

Stratégiai megállapodást írt alá az MBH Bank a Magyar Kórházszövetséggel (MKSZ), amelynek célja, hogy kedvező pénzügyi konstrukciókat, megoldásokat biztosítson az MKSZ tagkórházai és azok dolgozói számára, valamint hogy fejlessze az MBH Bank dolgozóinak egészségét, egészségtudatosságát. A megállapodás a bankon belül újonnan létrejött specializált szervezet, az MBH Egészségügyi Kompetencia Centrum keretében jött létre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.