Nagyobb keretből gazdálkodtak a legnagyobb fellépők beszervezésekor, mint a korábbi években – árulta el a Sziget Fesztivál igazgatója, Kádár Tamás a rendezvény sajtótájékoztatóján. Pontos számot a fellépőkkel kötött szerződések miatt nem adhatott, azonban azt elárulta, hogy a fizetések rendszerint emelkednek.
A sajtótájékoztató után felmerült a kérdés, hogy az ételekhez hasonlóan lehet-e számítani az italok árának konszolidálására az idei fesztiválon. A korábbi években rendszerint felmerült az a kritika a Szigettel kapcsolatban, hogy a rendezvény területén az italok ára túl magas, és ez is afelé terelte a fesztivált, hogy a külföldiek aránya erőteljesen nőjön a vendégek között. Kádár Tamás korábban elmondta: az ételt árusító partnereiktől elvárják, hogy legalább egy ételüket legfeljebb 2500 forintos áron kínálják, hogy minden vendég számára legyen elérhető étkezési mód.
Az italok hasonló árkorrekciójával kapcsolatban elmondta, hogy erre nincsen szükség.
A fesztivál igazgatója szerint a Sziget fesztiválon az italokat, példaképpen említve a sört, nagyjából ugyanazon az áron érhetik el a vendégeik, mintha elmennének egy Budapest belvárosában található szórakozóhelyre. Hozzátette, egyelőre még azt sem tudják, hogy az italokat milyen áron tudják beszerezni a fesztiválra, a beszerzési ár pedig nagyban meghatározza majd az árcédulákat a rendezvényen.
A Sziget árai ebben a tekintetben nem különböznek a fővárosi szórakozóhelyekétől. A cél az, hogy, aki a Szigetre jön, az ne járjon rosszabbul, mintha Budapesten bulizna
– mondta Kádár Tamás.
Demeter Szilárd szerint kétséges, hogy középtávon lesznek-e még nagy fesztiválokA kormánybiztos szerint félreértelmezték a korábbi a szavait, most kijelentette, hogy az elsődleges céljuk a Hajógyári-sziget visszaadása a polgároknak. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.