BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Huddersfield Town v Middlesbrough - Sky Bet Championship
Huddersfield Town's Ben Jackson blocks a cross from Middlesbrough's Ryan Giles during the Sky Bet Championship match between Huddersfield Town and Middlesbrough at the John Smith's Stadium, Huddersfield on Saturday 1st April 2023. (Photo by Trevor Wilkinson/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Lemásolnák a Wrexham sikerét: újabb brit csapatok forgatnak dokusorozatot

Akkora siker lett Ryan Reynolds és Rob McElhenney kísérlete a Wrexham walesi focicsapat felfuttatására, hogy a diadalukat más klubok is megpróbálják lemásolni. Az angol negyedosztályban játszó Grimsby Town és a másodosztályú Huddersfield Town is saját dokumentumszériát készít, hogy rajongókat toborozhasson a világ minden tájáról. Az utóbbi csapat szériája már elérhető a csapat YouTube-csatornáján.

Újabb brit csapatok próbálnak meg saját dokumentumsorozattal rajongókat toborozni. A Grimsby Town és a Huddersfield Town, látva a Welcome to Wrexham széria sikerét, bejelentette, hogy saját sorozatot forgat.

Huddersfield Town v Middlesbrough - Sky Bet Championship
Huddersfield Town's Ben Jackson blocks a cross from Middlesbrough's Ryan Giles during the Sky Bet Championship match between Huddersfield Town and Middlesbrough at the John Smith's Stadium, Huddersfield on Saturday 1st April 2023. (Photo by Trevor Wilkinson/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Mi News / AFP

Bár a két angol csapatnak nincsenek hollywoodi tulajdonosai, de így is belevágnak a show-bizniszbe – írta meg a World Soccer Talks. A negyedosztályban szereplő Grimsby a Propagate International produkciós céggel szerződött le a saját sorozatához. A széria a Grimsby 2021–2022-es szezonját fogja feldolgozni, amikor a csapat a rájátszásban legyőzte a Wrexhamet, és feljutott a negyedosztályba.

Mindenki szereti azokat a történeteket, amikor az esélytelenebb végül győzelmet arat. Erre építjük fel a Grimsby Town történetét

– mondták a Propagate Inernational munkatársai, Dan Thunell és Vatalina Ramirez. Bíznak benne, hogy a sorozat sikeres lesz, és alig várják, hogy a nagyközönség elé tárhassák az All Town Aren’t Wet című sorozatot.

A Huddersfield esete már kicsit jobban hasonlít a Wrexham sztorijához. Bár a „Terrierek” tulajdonosai szintén nem hollywoodi sztárok, viszont amerikaiak. Kevin Nagle nemrég vásárolta meg a csapatot, azt kihasználva, hogy a másodosztályú klub pénzügyi nehézségekkel küzdött. Az amerikai tulajdonosnak már van egy másik csapata, a 11 évvel ezelőtt alapított Sacramento Repulic FC. A Sacramento az amerikai másodosztályban szerepel. 

A Huddersfield dokumentumsorozata már megtekinthető a csapat YouTube-csatornáján. Az első rész azt meséli el, hogy Nagle miként vásárolta meg a klubot. Érdekeség, hogy a tulaj közölte: még nem látta a szériát. A széria Up the Town néven fut.

Az Up the Town az egyes részeken keresztül azt mutatja be, hogy Neil Warnock vezetőedző miként mentette meg a Terriereket a kieséstől. Az edzőt februárban nevezték ki a klub élére, amikor a Huddersfield még a kiesőzónában állt, ám a szezon végére Warnock megmentette ettől a csapatot.

A legutóbbi szezonban a Grimsby a negyedosztály 11. helyén végzett, a Huddersfield pedig a másodosztály 20. helyén kerülte el a kiesést.

A Wrexham-recept

A Wrexham sikertörténetét valószínűleg nem lesz képes leutánozni a két új széria. A walesi, nehéz anyagi helyzettel küzdő klubot 2020-ban vásárolták meg Ryan Reynolds és Rob McElhenney hollywoodi színészek. A vásárlásról és a klub első szezonjáról az új tulajdonosokkal egy profi filmes stábbal forgattak dokumentumfilmet, ez lett a Welcome to Wrexham. A széria hatalmas sikert aratott az Egyesült Államokban. A dokumentumsorozat kiválóan vegyítette a dokumentarista vonásokat a két színész humorával. Amellett, hogy részletesen bemutatták a klubot, a játékosokat és Wrexham walesi várost, számos érdekességet is beleépítettek Walesről az epizódokba. Volt olyan hétvége, amikor az ESPN+ streamingoldalon a Wrexham mérkőzése volt a legnézettebb európai focimeccs az Egyesül Államokban, illetve Wrexham városába rengeteg amerikai turista zarándokolt el azóta. 

Zseniális videóval jelentkeztek Ryan Reynoldsék, Amerikába megy a Wrexham

Sir Alex Ferguson is felült a Wrexham-vonatra: a hollywoodi színészpáros és a legendás menedzser közös videóban jelentette be, hogy július 25-én az Egyesült Államokban csap össze a walesi Wrexham AFC és az angol Manchester United labdarúgócsapata.

Bár a sorozat keserédes véget ért, mivel a Wrexham nem tudta kiharcolni a feljutást a negyedik osztályba, a következő idényben ez már sikerült a csapatnak. Láthatóan a két tulajdonos imádja a Wrexhammel közös munkát, Reynolds pedig számos más vállalkozásának a marketingjét kötötte össze a focicsapattal.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.