BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rég nem látott magyar siker: már több mint 300 ezren nézték meg a Semmelweis-filmet

A Semmelweis Ignác életét és munkásságát bemutató dráma hatalmas sikert aratott a hazai mozikban. A filmre már több mint 300 ezer néző váltott jegyet. Ilyen sikerre legutóbb a Kincsem volt képes.

Koltai Lajos filmje, a Semmelweis már több mint 301 ezer nézőt vonzott a mozikba. Az alkotás tavaly november 30-án debütált.

20231127_semmelweis_02445_MK_MW_bulvar
Rég nem látott magyar siker: már több mint 300 ezren nézték meg a Semmelweis-filmet.
Fotó: Mate Krisztian/MW Bulvár

A bemutató óta 11 hét telt el, ez alatt az idő alatt összesen 301 745-en váltottak rá jegyet – számolt be róla a Magyar Nemzet a Nemzeti Filmintézet adatai alapján. Az anyák megmentőjéről szóló dráma a megjelenése óta mindig a 10 legnézettebb film között volt a hazai box office listán, jelenleg a cikk írásakor is a negyedik helyen állt.

A Semmelweis olyan színészeket sorakoztat fel, mint Vecsei H. Miklós, Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Lengyel Ferenc, Szűcs Nelli, Elek Ferenc és Mészáros Blanka.

Minden idők legnézettebb előzetese lett az új Deadpool

A Marvel 18-as karikával vetített szuperhőse, Deadpool lehagyta a barátságos és közkedvelt Pókembert.

Koltai Lajos a következőt mondta a film sikeréről:

Ez a nézőszám ebben a pillanatban a hihetetlen kategóriájába tartozik, de nagyon nagy öröm, hogy elérhettük. Hálás vagyok a csapatnak, akik velem voltak a film elkészítésében. Felemelő érzés, hogy naponta találkozom emberekkel, akik látták, szeretik és köszönetet mondanak érte.

A Semmelweis a legnagyobb magyar filmes siker a 2017 márciusában bemutatott Kincsem óta. Herendi Gábor alkotása körülbelül fél év alatt 450 ezer nézőt vonzott a mozikba, összesen pedig majdnem 600 millió forint bevételt termelt. A Semmelweis-film negyedik hónapja van műsoron, így jó esélye van beérni a Kincsemet.

A Semmelweis Magyarországon kívül is sokakat érdekelt.

 A filmet február 9-től a romániai mozik is műsorra tűzték 

írta meg a Magyar Nemzet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.