Extra

A Netflix nem hagyja magára Európát, továbbra is érkeznek a regionális tartalmak

Miközben több streamingplatform csökkenti az Amerikán kívül készülő tartalmak gyártását, addig a Netflix jelenleg is több tucat filmet és sorozatot készít Európában.

A Netflix több mint negyven helyi produkción dolgozik Európában – mondta Larry Tanz, a streamingplatform európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) tartalmakért felelős alelnöke. Jelenleg több európai ország, például Németország is kötelezettségeket vezet be arra, hogy a streamingplatformok több európai tartalomba fektessenek be.

Poznan,Poland,-,June,21.2021:,Tv,Television,Netflix,Logo,On
Fotó: Shutterstock

Az elmúlt másfél évben számos rivális streamingplatform lelassította vagy teljesen le is állította az európai tartalmainak gyártását. A Paramount+ közölte, hogy csökkenti a regionális tartalmak számát, míg a Sky leállította a helyi filmek és sorozatok gyártását – írja a Screen Daily. Tanz az uniós országok által bevezetett befektetési kötelezettségekkel kapcsolatban így nyilatkozott:

Jelenleg beruházást végzünk. Be kell fektetnünk, hogy csodálatos történeteket hozhassunk el az előfizetőknek. Véleményünk szerint és véleményem szerint a rugalmasság nagyszerű módja a kreativitás ösztönzésének.

Jó példaként Spanyolországot hozta fel, megemlítve a Netflix befektetését a Madrid melletti Tres Cantos stúdióba, ahol a Kaost forgatták. „Sokat dolgozunk Spanyolországban. Ez egy olyan ország, amelynek vannak kötelezettségei, de ezekben nagy a rugalmasság” – mondta az EMEA-alelnök. Elmondása szerint a Netflix sokkal rugalmasabbá vált a jogokkal kapcsolatban: kezdetben a jogtulajdonlás „hollywoodi modelljét” követte, mára már csak az európai tartalmak 25 százalékát birtokolja. Tanz elmondta, hogy 

a Netflix márciusban negyven produkciót készít Európában, és több mint négyszáz producerrel dolgozik együtt.

A streamingplatformnak jelenleg tizenegy irodája van a régióban.

Nemrég arról lehetett hallani, hogy a Netflix és Harry hercegék közötti százmillió dolláros szerződés veszélyben van, és nem biztos, hogy továbbra is együtt fog működni a streamingszolgáltató és a királyi házaspár. A vezérigazgató most megtörte a csendet, és reagált a felröppent pletykákra.

 

Netflix Európa film sorozat régió
Kapcsolódó cikkek