BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Este elstartol a Balaton legnagyobb szabadtéri koncerthelyszíne

Idén második alkalommal nyitja meg kapuit a Gyárkert Kultúrpark. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a veszprémi koncerthelyszín 2026-ig biztosan működni fog.

Pénteken nyitja meg kapuit a veszprémi Gyárkert Kultúrpark, az idei szezon a Necc Party bulijával startol el, szombaton pedig a Quimby ad koncertet. A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy érkezzenek meg időben, hogy elkerüljétek a hosszú várakozási időt a beengedésnél. A rendezvényeket eső esetén is megtartják, a Gyárkert 18:30-kor nyit. 

Fotó: Vasvári Tamás

A szervezők azt is közölték, hogy egyes fizetős programokra a 2015. január 1. után született gyermekek részére 100 darab ingyenes jegy áll rendelkezésre. Amennyiben ez elfogy, úgy a továbbiakban normál áras jegyet vásárolhatnak vendégeik a gyermekeiknek. Az idei nyáron a fellépők között szerepel, például

Ákos, Dzsúdló, Pogányinduló, Tankcsapda, Kispál és a Borz, Beton.Hofi, Hobo és Geszti Péter is. A tavalyi szezontól eltérően egyelőre nem hirdettek meg külföldi fellépőket.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere korábban úgy fogalmazott, hogy bár voltak más elképzelések a terület hasznosítására, a tavalyi nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni az egykori bútorgyár területével, így 2026-ig biztosan működni fog a Gyárkert mint koncerthelyszín. Hozzátette, az önkormányzati támogatás által az is elérhető, hogy ne piaci árat kérjenek a belépőkért. Elmondta, hogy idén várhatóan a magyar zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az árakat össze lehet hasonlítani a Budapest Parkkal, érezhető lesz a különbség a Gyárkert javára. 

Veszprém az idei évre 150 millió forintos keretet biztosít a koncerthelyszín üzemeltetésére. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.