BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új alkalmazással bővült a közel húszezer életet megmentő gondosóra

A gondosóra új alkalmazása ingyenesen letölthető – hívta fel a figyelmet Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. A jelzőeszköz már 19 ezer életet mentett meg, és további 330 ezer hétköznapi esetben nyújtott segítséget.

Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása, amely mostantól még nagyobb biztonságot nyújt használóinak – jelentette be vasárnap a Facebook-oldalán  Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

NYITRAI Zsolt
Az alkalmazás segítségével nyomon követhető az idősek állapota. Képünkön Nyitrai Zsolt / Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

A politikus közölte: az applikációt a gondosóra felhasználói és hozzátartozóik is letölthetik telefonjukra, így értesítést kaphatnak, ha az idős ember veszélybe kerül, továbbá az alkalmazás segítségével nyomon követhetik az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat.

Emellett az IOS és Android platformon egyaránt elérhető app azonnali riasztást küld, ha az óra esésérzékelője bekapcsol – tette hozzá, jelezve, hogy az alkalmazással gyorsan elintézhető az adatmódosítás és a hibabejelentés is. Ezekkel és az applikáció többi funkciójával 

sokkal hatékonyabbá válik a gondoskodás, magasabb szintre lép az idősek biztonsága 

– hangsúlyozta.

Mára minden harmadik 65 év feletti magyar idős ember gondosóra-felhasználó, több mint 650 ezren regisztráltak a programra. A jelzőeszköz már 19 ezer életet mentett meg, és további 330 ezer hétköznapi esetben nyújtottak segítséget a kollégák. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.