BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hőségriadó van érvényben, napokig maradhat a kánikula

Tombol a nyár, csapadékmentes napoknak nézünk elébe. Szerdán országos hőségre számíthatunk 32–37 fokos maximumokkal.

Szerdán csak kevés fátyolfelhő szűri a ragyogó nyári napsütést, nem lesz eső – írta meg a Köpönyeg.hu. Országos hőségre számíthatunk 32–37 fokos maximumokkal. A délnyugati, majd az északnyugati szél megélénkül.

hőség
A strandokon talán elviselhető a hőség, de sokan megszenvednek majd tőle / Fotó: Balogh Zoltán

Csütörtökön a sok napsütést csak fátyolfelhők zavarják, amelyekből azonban nem alakul ki csapadék. Az északias szél többfelé megélénkül – mellyel az északi országrészbe frissebb levegő érkezik. A hőmérséklet csúcsértéke 28 és 36 fok között alakul, délkeleten lehet forróság.

Pénteken igazi strandidőre számíthatunk sok napsütéssel és fátyolfelhőkkel. Országos hőség várható 30 és 37 fok közötti maximumokkal.

Szombaton a napsütést már gyakran zavarják gomolyfelhők, főleg késő estétől alakulhat ki zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, 31-32 fok körüli kánikula várható.

Vasárnap főleg hajnalban, illetve délutántól valószínű zápor, zivatar. Napközben többórás napsütésre van kilátás. Többfelé megerősödik az északnyugati szél, 30-36 fokos hőség lesz.

Hétfőn a gyakran gomolyfelhős égből többfelé várható zápor, zivatar. Erős marad az északnyugati szél, 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet, felfrissül a levegő.

Brutális hőség jön: harmadfokú hőségriasztást rendeltek el

Már kedden is bőven 30 fok fölé szaladt a hőmérő higanyszála, de az igazi kánikula csak szerdán kezdődik. Az előrejelzések 36-37 fokot írnak és tűző napsütést. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság harmadfokú hőségriadót rendelt el.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.