BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy nagyon rövid hidegfront után visszatér a 40 fokos kánikula

A hőmérő higanyszála nem kúszik 30 fok fölé csütörtökön, de az enyhülés nem tart sokáig. Szombaton már újra 36, vasárnap pedig akár 40 fok is lehet. A következő napokban csapadék nem valószínű.

Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Zápor, zivatar legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Ma sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében szintén viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Two women are seen enjoying the weather while using a mobile phone in the fountain park in Warsaw, Poland on 06 June, 2024. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Egy nagyon rövid hideg front után visszatér 40 fok környékére a hőmérő higanyszála / Fotó: AFP

Csütörtökön sok lesz a napsütés, de a hőmérséklet 30 fok alatt marad

Ragyogó napsütésre, mérsékelten meleg nyári időre számíthatunk. Csak északkeleten fordulhat elő zápor vagy zivatar. Főleg a nap első felében lesz még erős az északnyugati szél, 26–29 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken megmarad a sok napsütés, csapadékra nem kell számítani. A kánikula visszatér, a hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik.

A hétvégén ismét hőség lesz

Szombaton derült, száraz idő valószínű. Visszatér a 30–36 fokos országos hőség. A délkeleti szél néha megélénkül. Vasárnap túlnyomóan napos, meleg, igazi strandidő ígérkezik. Nem lesz csapadék. Tovább fokozódik a hőség: délután már 32–38 fok lesz.

A jövő héttől enyhülni fog a kánikula

Átmenetileg megerősödik az északnyugati szél, és elszórtan zápor is előfordulhat, hiszen egy gyenge hidegfront érkezhet. Ez azonban érdemi felfrissülést nem hoz: 32–33 fokos kánikula várható.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.