BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyven fokkal jön az újabb hőhullám

A jövő héten durvul a kánikula, óriási hőhullám éri el Magyarországot.

Forrónak ígérkezik a jövő hét, az ország egyes részein 40 fokos nappali hőmérséklet is előfordulhat – áll a Köpönyeg.hu jövő heti időjárás-előrejelzésében.

Hungary heatwave, hőség, kánikula
Fotó: Attila Volgyi Xinhua / eyevine / Northfoto

A portál szerint

Szombaton

Sok napsütésre számíthatunk, de néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon néhol zivatar, zápor előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás.

Vasárnap

Sok napsütésre számíthatunk, de néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon néhol zivatar, zápor előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Országos hőség lesz 30-36 fokos maximumokkal.

Hétfőn

Hajnalban északnyugaton, estefelé a Tiszántúlon fordulhat elő frissítő csapadék. Ezt leszámítva igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Marad a kánikula, sőt, délen már forróság várható 35 fok feletti csúcsértékkel. Az északnyugati szél is megélénkül.

Kedden

Szinte zavartalan napsütés várható, kizárt a csapadék. 36-37 fok körül alakul a hőmérséklet délután, délen akár 38-39 fok is lehet. Az északkeleti szél csak néha élénkülhet meg.

Szerdán és csütörtökön

Igazi nyaralóidőre van kilátás, sok napsütéssel, eső nélkül. Fokozódik a hőhullám, hiszen a legtöbb helyen már 35 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők, a Dél-Alföldön esély van 40 fokos forróságra is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.