BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos baleset történt egy sertéstelepen Szákszenden

Három dolgozót ért baleset egy meghibásodott disznóürülékkel teli hígtároló javítása közben. Az egyik sérült a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Halálos munkahelyi baleset történt Szákszenden, egy helyi sertéstelepen – derült ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál (KEMMA) cikkéből. 

police car lights at night in city street with selective focus and bokeh
rendőrség, baleset
Halálos baleset történt egy szákszendi sertéstelepen / Fotó: NorthFoto

A lap értesülései szerint, melyeket azóta a hatóságok is megerősítettek, egy szákszendi sertéstelepen három munkást ért baleset, akik éppen egy meghibásodott disznóürülékkel teli, úgynevezett hígtárolót próbáltak megjavítani. A Kemma információi szerint a javítási munkálatok megkezdését követően a háromfős csoport villanyszerelő tagja 

beleesett a híg disznóürülékkel teli tárolóba, ahonnan nem tudott egyedül kijutni.

Ekkor egyik társa segítségére sietett, de a tároló környékén felgyülemlett, sűrű metángázt belélegezve elájult, ezt látva harmadik társuk, az őket felügyelő munkás is megpróbált segíteni, de ő is eszméletét vesztette a folyamat során.

Az üzemben dolgozók ekkor riasztották a hatóságokat, majd a helyszínre érkező tűzoltók teljes légzésvédelem használata mellett mentőkötél segítségével kiemelték az áldozatokat a tárolóból és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a túlélőket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Egy fő az újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette, további két főt életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink állapotstabilizálás után kórházba 

– válaszolta a mentőszolgálat a Kemma megkeresésére.

A vármegyei rendőr-főkapitányság a lap kérdésére elmondta, hogy a rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.