BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszatér a kánikula, marad a hőségriadó

Hétfőn 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet. Péntekig országos hőségriadó van érvényben.

Hétfőn a sok napsütés mellett északnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar nyugaton és északkeleten fordul elő, az északnyugati szél megerősödik – írta meg a Köpönyeg. 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet, helyenként már érezhető lesz a hőség.

20240716 Budapest
Kánikula, hőség, időjárás
Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG
Péntekig hőségriasztás van érvényben az egész országban / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Kedden sok napsütésre, igazi strandidőre készülhetünk. A délután megnövekvő gomolyokból esetleg északnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél néha megélénkül. 31 és 39 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán folytatódik a nyaralóidő sok napsütéssel. Esetleg elvétve lehet frissítő csapadék. Az ország nagy részén forróság lesz 35 fok körüli maximumokkal.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős, nagyon meleg idő valószínű. Elszórtan (nagyobb eséllyel keleten) előfordulhat zápor, zivatar. 36-37 fokos hőség várható. Az északnyugati szél megélénkül.

Pénteken és szombaton folytatódik az országos hőség sok napsütéssel, kevés gomolyfelhővel. Délen akár 38-40 fokos forróság is lehet.

Harmadszor lép életbe a vöröskód a hőség miatt

A Belügyminisztérium a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzését és az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriasztását figyelembe véve augusztus 11., vasárnap nulla órától augusztus 16., péntek éjfélig az egész országra kiadta a vöröskód figyelmeztetést.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.