BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem enyhül a rekkenő hőség

Minimális felüdülést hozott csak az éjszakai vihar. Csütörtökön hőség várható 34-40 fokos csúcsértékkel.

Csütörtökön reggelig szórványosan, napközben már csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar – írta a Köpönyeg. Egyébként sok napsütés és hőség várható, 34-40 fokos csúcsértékkel.

20240716 Budapest
Kánikula, hőség, időjárás
Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG
Csütörtökön sem ússzuk meg a brutális hőséget / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Pénteken napos, gomolyfelhős kánikula várható. Gyenge marad az északias szél. Esetleg elvétve fordulhat elő hőzivatar. 33-39 fok valószínű.

Szombaton délutánig marad a strandidő sok napsütéssel, majd délutántól magasra törnek a gomolyok, és szórványosan törnek ki zivatarok. Estétől északnyugatira fordul és megerősödik az északnyugati szél. Még mindig rekkenő hőség lesz, akár 40 fok is lehet.

Vasárnap reggel, és estétől alakulnak ki főleg zivatarok, napközben napos időre van kilátás. Az északnyugati szél megerősödik. 35 fok köré mérséklődik a hőmérséklet.

Hétfőn a változóan felhős égből szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Nagy területen lehet erős az északnyugati szél. 26–31 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Harmadfokú hőségriadó lépett életbe vasárnapig, a Balatonon viszont jól jön majd az esernyő

Visszatér a kánikula. A katasztrófavédelem vasárnap éjfélig elrendelte a harmadfokú hőségriasztást. Szombatig folyamatosan melegszik az idő, amit vasárnaptól viharok, villámlás és zivatar vált. Aki a Balatonnál tölti a hosszú hétvégét, az készítsen be esernyőt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.