Élvezzük ki az enyhe időt, a hétvégén visszatér a kánikula

A hét közepén még 25–30 fok között ingadozik a hőmérő higanyszála, és a napsütést is időnként gomolyfelhők takarhatják el. A hétvégéhez közeledve folyamatosan melegszik az idő, vasárnap már 38 fokot is mérhetünk. Ismét kánikula lesz.

Az ország nagy részén napos idő várható, főként a Dunától keletre több gomolyfelhővel. Emellett északkeleten és a délnyugati, nyugati határ mentén maradhatnak tartósabban felhős vidékek is, de csak az előbbi tájakon alakulhat ki legfeljebb egy-egy zápor. Az északias szél már inkább csak az Észak-Dunántúlon és északkeleten, keleten élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul, azonban a tartósabban felhős északkeleti vidékeken ennél hűvösebb lehet. Késő estére jobbára 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Young,Beautiful,Blonde,Caucasian,Woman,Smiling,Happy,Outdoors,On,A
nyár, meleg, időjárás
Véget ér az enyhe nyár, ismét a küszöbön a kánikula / Fotó: Desizned

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést, de csapadék nem fordul elő, 30 fok körüli strandidőre számíthatunk. A szél gyenge marad. Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, 28 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk.

A hétvégén ismét jön a kánikula

Pénteken elkezd csökkenni a felhőzet, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Nem várható eső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, 33-35 fok köré melegszik a levegő.

Szombaton ragyogó napsütésre van kilátás, kizárt a csapadék. Az északnyugati szél élénk marad. Országos hőség, délen már forróság valószínű 35-36 fok körüli maximumokkal. Vasárnap ismét berúgja az ajtót az igazi nyár. Derült, száraz és nagyon meleg idő lesz. A csúcshőmérséklet eléri a 33–38 fokot.

A szüret korai, de jó évjárat lehet az idei

Több héttel korábban megkapta a szőlő a szükséges hőösszeget, így a legtöbb borvidéken már bőven megérett, és már szedik is. A szüret eddigi tapasztalatai szerint jó lehet az idei évjárat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.