BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nagyobb a tragédia, az elsüllyedt yachton utazó milliárdos lánya is eltűnt

Háztömbnyi szuperyacht süllyedt el Szicíliánál. Mike Lynch brit milliárdos is az eltűntek közt van, erről szóltak a korábbi jelentések, aztán kiderült, hogy 18 éves lányát sem találják.

Újabb tragikus részlet derült ki a Szicília partjainál egy viharban hétfőn elsüllyedt 56 méteres Bayesian luxusyacht utasairól. Nem csak a milliárdos Mike Lynch, az egyik legismertebb brit technológiai vállalkozó tűnt el, hanem 18 esztendős lánya is.

Fotó: AFP

Az olasz médiában Angela Bacarest, Lynch feleségét idézték a brit The Telegraph jelentése szerint, aki az orvosoknak mondta el, hogy a férje és a lánya sincs meg. Korábban a Financial Times a részletekbe belelátó, meg nem nevezett forrás alapján adta hírül, hogy a szerencsétlenség eltűntjei közt van az 59 éves milliárdos is.

Az olasz La Repubblica szerint Bacares tolószékben ült, mert olyan sérüléseket szenvedett a hajó elsüllyedése közben, amelyek miatt nem tud járni. A teste más részeit is kötések fedték.

A lap szerint az asszony arról számolt be az orvosoknak, hogy hajnali 4 órakor arra ébredtek a férjével, hogy a hajó megbillent. Először nem aggódtak, aztán törő üveg hangja hallatszott és kitört a zűrzavar. 

Tornádó csaphatott le a yachtra

A feltevések szerint a Szicília partjai közelében horgonyzó szuperyachtra tornádó csapott le. Négy brit és két amerikai utast nem találnak a la Repubblica szerint. Az eredeti FT-jelentés arról szólt, hogy a fedélzeten a katasztrófa bekövetkeztekor tízfős személyzet tartózkodott eredetileg, és 12 vendég. 

Salvatore Cocina, a szicíliai polgári védelmi ügynökség főigazgatója azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy megerősítést nyert: a 18 éves Hannah apjával együtt az eltűntek között van. Nincs meg a yacht szakácsa, Ricardo Tomas sem. 

Lynchet júniusban érte nagy öröm, amikor egy San Franciscó-i bíróság felmentette a bűnügyi vádak alól egy 12 éves jogvita után, ami azzal volt kapcsolatos, hogy az Autonomy szoftvercég 11 milliárd dollárért adott el részesedést a Hewlett-Packardban. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.