BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Tihany,,Hungary,-,20,October,,2018:,View,On,Lake,Balaton
ősz, időjárás

Esős idővel rúgja be az ajtót az idei ősz

Hétfőn a hőmérséklet mindössze 19 fok körül alakul, míg a keleti határvidéken még 30 fok környékén tetőzhet. Megérkezik az ősz, eső is várható.

Már hétvégén még egy last minute kánikulával búcsúzott a nyár, a héten már érkezik a vártál kicsit kellemetlenebb fordulat. Hétfőn reggel még csak a nyugati területeken kezdődhet el az esőzés, záporok kíséretében, de ahogy a nap folyamán haladunk előre, az eső országszerte megérkezik, helyenként zivatarokkal. A hőség véget ér, erős lehűlés kezdődik. Délutántól a szél iránya északnyugatira fordul, mely helyenként erősebb széllökéseket is hozhat – írta a Köpönyeg. A nappali csúcshőmérsékletek jelentős eltéréseket mutatnak: nyugaton, ahol hamarabb beköszönt a hűvös levegő, a hőmérséklet mindössze 19 fok körül alakul, míg a keleti határvidéken még 30 fok környékén tetőzhet a hőmérséklet. Itt az ősz!

Tihany,,Hungary,-,20,October,,2018:,View,On,Lake,Balaton
ősz, időjárás, esős
Több helyen esőt hoz magával az érkező ősz / Fotó: Shutterstock

Kedden a Dunántúlon napos időre lehet számítani gomolyfelhőkkel, míg a Duna vonalától keletre több felhő lesz az égen. A keleti és északkeleti megyékben egészen délutánig borult marad az ég, és a csapadék is csak lassan szűnik meg. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, néhol erős széllökések is előfordulhatnak, de estére a szél mérséklődik. A délutáni órákban a hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között alakul.

Szerdán sok napsütés lesz gomolyfelhőkkel. Több gomolyfelhő főleg keleten, és a nyugati határ mentén fordulhat elő, ezeken a területeken néhol zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül, de a déli óráktól a Dunántúlon a szél iránya déliesre vált. Délutánra 23 és 29 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Csütörtökön a nap elején sok napsütés várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutánra nyugaton már esőre és záporokra is számítani lehet. A hőmérséklet csúcsa körülbelül 25 fok körül alakul. Estétől az északnyugati szél megélénkül.

Sok hétvégi programot elmoshat az eső

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, több helyen esővel, záporral. A Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északi szél sokfelé megerősödik, különösen az Észak-Dunántúlon, ahol viharos széllökések is lehetnek. A hajnali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, míg a délutáni órákban többnyire 18 és 25 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szombaton borult időre számíthatunk, sokfelé esővel, záporokkal, helyenként kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik. Az erős északnyugati szelet a Dunántúlon viharos széllökések kísérik, különösen a magasabban fekvő területeken. Markáns lehűlés érkezik: a hőmérséklet általában 17 és 24 fok között alakul, azonban a tartósan borult és esős területeken mindössze 12-13 fokot mérhetünk. Az ősz határozottan beköszönt, hűvösebb, csapadékos időt hozva magával.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.