BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Harry herceg vasárnap betöltötte a negyvenet.

Harry herceg negyvenéves, és hatalmas szülinapi ajándékot kapott

Harry herceg vasárnap betöltötte a negyvenet, ami azt jelenti, hogy egykori dédnagymamájától, Erzsébet brit királynétól több millió fontot kap. Harry herceg és Meghan Markle nincs erre rászorulva, mert életük kitárásával rengeteg pénzt zsebeltek be az elmúlt években.

Az egykori brit anyakirályné még 1994-ben létrehozott egy alapot Harry hercegnek azzal a feltétellel, hogy dédunokája ahhoz negyvenévesen férhet hozzá először. Mivel Harry herceg vasárnap betöltötte ezt az életkort, immár megkapta a jogosultságot az alaphoz és a benne található 10,5 millió dollárnyi fonthoz. Ez megdobja az ő és felesége, Meghan Markle vagyonát, ám csak egy kis részét képezi – írja az AP hírügynökség és a Business Insider.

Harry herceg vasárnap betöltötte a negyvenet.
Harry herceg vasárnap betöltötte a negyvenet / Fotó: Andres Castilla / Colombian VicePR

Habár a pár 2020-ban otthagyta a brit királyi családot, valamint az Egyesült Királyságot, és ezzel együtt lemondott minden kötelességéről és járandóságáról, a hírneve révén jócskán meggazdagodott.

A pár vagyona legalább 30 millió dollárra rúghatott 2018-ban a Money.com szerint, míg három évvel később már csak 10 millió dollárt tehetett ki a Forbes becslése alapján. Akkor Harry azt mondta, hogy az édesanyjától, Diana hercegnőtől örökölt 10 millió dollár sokat segített nekik az átmenetben. A BBC pedig arról számolt be, hogy Károly herceg, Harry apja is segített az első évben nekik a magánvagyonából.

Harry herceg és Meghan Markle az életük kitárásából meggazdagodtak

Harry és Meghan négy éve az Egyesült Államokba költözött, majd több médiaplatformon is elmesélték a történetüket, amelyet Netflix-sorozat és a Spotify is feldolgozott, cserébe busás összegekért.

Meghan Markle a házasságába 5 millió dollárral lépett be, amit tovább bővített a 2021-ben megjelent gyermekkönyvéből befolyt 700 ezer dollárral. Harry 2023-ban írt könyvet az életéről, amelyre a kiadó előre 20 millió dollárt adott neki. A pár 2020-ban produkciós céget alapított, és a Netfilxszel 100 millió dolláros, majd a Spotifyjal 30 millió dolláros szerződést kötött, igaz, az utóbbi egészét nem kapták meg, mert Markle nem készítette el az összes podcastját, amire leszerződött. Az életükről szóló filmsorozat két évvel később jelent meg.

Meghan idén tavasszal bejelentette, hogy American Riviera Orchard néven céget alapít, és konyhai felszerelést, valamint italokat árul.

Netflix: folytatódik az együttműködés Harry hercegékkel

Nemrég arról lehetett hallani, hogy a Netflix és Harry hercegék közötti százmillió dolláros szerződés veszélyben van, és nem biztos, hogy továbbra is együtt fog működni a streamingszolgáltató és a királyi házaspár.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.