BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkezdődött a casting a Harry Potter-sorozat főszerepeire

Az HBO Max 2026-ban mutatja be az új sorozatot. A csatorna már keresi a Wizarding World új arcait, elkezdődött a casting a Harry Potter-széria főszerepeire.

Az HBO már gőzerővel keresi a készülő Harry Potter-sorozat új sztárjait. A műsorgyártó a készülő saját szériájának hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a felhívást, mely szerint már lehet jelentkezni a castingra a három legfontosabb karakter, Harry Potter, Hermione Granger és Ron Weasley szerepére.

A visitor looks at a screen showing an excerpt of a film during the opening of the European exhibition of Harry Potter in Vienna, Austria on December 16, 2022. (Photo by Andrea KLAMAR-HUTKOVA / AFP)
Harry Potter és barátai 2026-tól visszatérnek a képernyőre / Fotó: AFP

A csatorna már korábban bejelentette, hogy a népszerű könyvsorozat és a 2011-ben zárult, szintén ikonikus nyolc film után sorozatot készít a Wizarding World leghíresebb történetéből. Mivel azonban a cselekmény úgy indul, hogy a tízéves főhősök megkezdik tanulmányaikat a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában, így várható volt, hogy az azóta felnőtté vált szereplőgárda helyett új színészek alakítják majd kedvenc varázslótanoncainkat és tanáraikat is.

Egyelőre a három főszerepre keresi a legalkalmasabb fiatal színészeket az HBO. Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) és Rupert Grint (Ronald Weasley) magasra tették a lécet.

A forgatás 2025 áprilisában kezdődik, olyan gyerekeket keresnek a szerepekre, akik jövő áprilisban legalább kilenc, legfeljebb tizenegy évesek lesznek. A jelentkezéshez egy maximum egyperces bemutatkozó videót és egy legfeljebb félperces prezentációs videót kell mellékelni, amelyben egy verset vagy történetet adnak elő monológ formában. Ez utóbbinál kikötés, hogy nem a Harry Potter világából származó művet vagy műrészletet kell bemutatni.

Megint kasszát robbantottak a Harry Potterrel

Nem kellett hozzá több mint tíz perc, hogy újból 700 millió forintot hozzon a konyhára J. K. Rowling mesehőse. Gyorsan elárverezték a Harry Potter első kötetének illusztrációját, ráadásul a kezdeti becslés háromszorosáért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.