BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot fordul az időjárás, de a hétvégét még élvezhetjük

Pénteken a hőmérséklet csúcsértéke 28 és 34 fok között alakul. Hétvégén strandidő várható, de jövő héten már beköszön az esős idő.

Pénteken az ország északkeleti részén napos időre számíthatunk, kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Máshol több gomolyfelhő alakulhat ki, különösen délnyugaton várható elszórtan záporok és zivatarok kialakulása, északkeleten kisebb a csapadék valószínűsége. Sok helyen megélénkülhet, helyenként megerősödhet a keleti-délkeleti szél, zivatarok esetén pedig viharos széllökések is előfordulhatnak – írta a Köpönyeg.hu. A hőmérséklet csúcsértéke 28 és 34 fok között alakul.

punkosdfurdoi-03-BS
strandidő időjárás nyár hőség kánikula
Hétvégén strandidő várható, de jövő héten már beköszön az esős idő / Fotó: Bánkúti Sándor

Szombaton napos időre van kilátás, melyet gomoly- és fátyolfelhők tarkítanak. Helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A déli és délkeleti szél több helyen megerősödik. A hajnali órákban a hőmérséklet általában 14 és 21 fok között mozog. Délutánra a hőmérséklet 28 és 33 fok közé emelkedik.

Vasárnap igazi strandidőre számíthatunk, amit érdemes kihasználni. Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhők tarkíthatják az eget, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. Szinte országos hőség lesz, a hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Hétfőn sokfelé várható eső, zápor és zivatar. Az ország nyugati felén kiadós esőzés is lehet. A délkeleti szél napközben megélénkül, időnként megerősödik, estére viszont északnyugatira fordul. A hőség véget ér, és fokozatos lehűlés kezdődik. A hőmérséklet napközben már csak 19 és 30 fok között alakul.

Kedden északkeleten továbbra is erősen felhős maradhat az ég, míg másutt a felhőzet felszakadozik, és hazánk nagy részén több órára előbújhat a nap. Már csak keleten és északkeleten várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk lesz, időnként erősebb széllökésekkel. A hőmérséklet délután 20 és 27 fok között alakul.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor. Mérsékelt meleg lesz, napközben 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.