BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kellemes kirándulóidővel zárul a hét

A hétvégén és a következő hét elején is marad a száraz, enyhén szeles időjárás és a hőmérséklet sem fog 25-26 fölé emelkedni.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő lesz az égen, nem várható eső. Az északkeleti, keleti szél megélénkül. Kellemes, 20-26 fokos kora őszi meleg valószínű – derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből. A hétvégén sem kell további csapadékra számítani: száraz, enyhén szeles idő lesz, ami tökéletes a kirándulásokhoz.

Autumn In Bogacs, Hungary
Kellemes kirándulóidővel zárul a hét / Fotó: NurPhoto via AFP

Szombaton hajnalban a szélcsendes területeken pára és köd alakulhat ki, ezt követően többnyire napos, száraz időre lehet számítani. Az északkeleti szél jellemzően mérsékelt marad. 21-26 fokos vénasszonyok nyara jellegű időnk lesz.

Vasárnap gyengén felhős, napos és száraz idő várható, 

a légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, kellemesen meleg napra számíthatunk. 

A következő hét elején sem kell újabb csapadékra számítani: továbbra is gyengén felhős, napos idő lesz. Hétfőn a hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, kedden viszont túlnyomórészt napos időt nyugat felől érkező vastagabb felhőtömbök szakíthatják meg, amelyekből akár zápor is kialakulhat.

Már egy teljes balatonnyi víz folyt át Budapesten az árvíz kezdete óta

Az elmúlt napokban már összesen egy balatonnyi víz folyt át a fővároson, és a következő napokban még ugyanennyi fog érkezni. A Boris ciklon múlt héten nagyjából 21 balatonnyi vizet zúdított Közép-Európára: ennek egy részét elnyelte a föld és a növények, egy része hóként az Alpokban maradt, egy része elpárolgott, vagy más folyókon indult a tengerek felé, de jelentős része a Dunán csorog lefelé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.