BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Mbappé 
Real Madrid v Deportivo Alaves - La Liga

Mbappé rákapott a tévézésre, céget is vett hozzá

A Real Madrid középcsatára a megkeresett eurómilliók befektetésében is otthonosan mozog. Mbappé a német luxuskivitelű televíziókat gyártó Loewe márkanagykövetéből az egyik tulajdonosává vált. Irány a tőzsde.

Kylian Mbappé okosan fekteti be a futballal nyert pénzét: a nyáron a Paris SG-től a Real Madridhoz ingyen átigazolt, majd egykori munkáltatójától még az elmarad bérét és bónuszait is kiperelő francia sztárcsatár 10 százalék feletti részesedést vásárolt a német luxusminőségű televíziókat gyártó Loewe Technologyban. 

Mbappé 
Real Madrid v Deportivo Alaves - La Liga
Mbappé reklámértéke lassan Messiével vetekszik / Fotó: NurPhoto via AFP

A felek nem közölték sem a befektetett összeg nagyságát, sem az érte kapott részvények pontos számát, de miután a Loewe a részvényeinek tőzsdei bevezetését tervezi, egy olyan híresség, mint a jelenleg térdsérüléssel bajlódó Mbappé kifejezetten jól jön neki.

Mbappé a tőzsdei megjelenésből is profitálhat

Ezt persze már korábban is tudták, amikor Mbappét a cég márkanagykövetévé nevezték ki az idén, ami a labdarúgó anyagias természetét ismerve biztos nem volt egy olcsó igazolás. Mbappé a Coalition Capital nevű befektetési társaságán keresztül vásárolta meg a Loewe-pakettet.

Aszlan Kablijev, a Loewe vezérigazgatója a Bloomberg érdeklődésére elmondta, hogy a jelenleg 60 millió eurós éves forgalmukat a következő pár éven belül dinamikus ázsiai és észak-amerikai terjeszkedésüknek köszönhetően 300 millió eurósra szeretnék növelni, ami már jó alap lenne ahhoz, hogy a társaság részvényeit bevezessék – vélhetően – a frankfurti börzére. 

Kablijev szerint a Loewe piaci értéke öt év múlva elérheti az 500 millió eurót. Utalt arra, hogy Mbappéval ugyanúgy meg tudják növelni a Loewe ismertségét, mint a svájci teniszlegenda, Roger Federer az On nevű sportszergyártóét, amelyhez a nevét adta, s amely ma már egyes szegmensekben a világelső Nike fő kihívói közé sorolható.

Roger Federer sikerre vitte az Ont, Mbappétől ugyanezt várja a Loewe / Fotó: Northfoto

A zöld gyepen és az online közösségi felületeken is kiemelkedőt nyújtani képes világbajnok labdarúgóban nagyon bíznak a Loewe-nél – nem alaptalanul, ha a Mbappé 122 millió Instagram-követői táborát vesszük alapul. 

Kablijev egyébként Mbappé szaktudására is számít, mint mondta, értékes tanácsokat kaptak tőle, amikor kifejlesztették első közös alkotásukat, a Bluetooth hangszórót. 

A vezérigazgató a segítség mibenlétéről további részleteket nem árult el. A terméket egyébként Mbappé francia válogatottbéli csapattársai közül is többen népszerűsítették, ebben is nyilván benne volt a Real középcsatárának a keze.

Kylian Mbappé egyébként a futballt mint befektetést is kedveli és műveli, tavaly például az Oaktree Capital Managementtől megvásárolta a francia másodosztályban vitézkedő Stade Malherbe Caen fociklubot.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.