BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felrobbant egy benzinkút Oroszországban, legkevesebb öten életüket vesztették

Az Oroszországhoz tartozó Dagesztán fővárosában, Mahacskalában történt a tragikus baleset. A robbanásban egy gyermek is életét vesztette.

Robbanás történt egy benzinkúton pénteken az Oroszországhoz tartozó Dagesztán fővárosában, Mahacskalában, a detonáció több ember halálát okozta.

robbanás, benzinkút, mahacskala, dagesztán, oroszország, felrobbant,
Robbanás történt egy oroszországi benzinkúton / Fotó: AFP

A helyi hatóságok szerint a robbanás következtében öt ember, köztük egy gyermek életét vesztette, további tíz ember pedig repesz- és égési sérüléseket szenvedett. A töltőállomás épülete, amelyben tűz ütött ki, összeomlott. A javítóműhely és az étkezde területén ötszáz négyzetméteren pusztít a tűz.

A történtek okát vizsgálják. A helyszínre mentőket és mentőalakulatokat vezényeltek, 

az orosz média közlése szerint 119 fő és 27 jármű dolgozik a lángok eloltásán.

A Dagenergo helyi energiavállalat közlése szerint a robbanás következtében elszakadt több magasfeszültségű villanyvezeték, emiatt pedig megszakadt az áramellátás a térség egyik részében.

A Reuters információi szerint a robbanás körülményeit és okait büntetőügy keretében vizsgálják a hatóságok, további részleteket azonban egyelőre nem közöltek az ügyben.

A térség történetének sajnálatos módon nem ez az első tragikus kimenetelű benzinkútrobbanása: legutóbb 2023 augusztusában történt hasonló tragédia Mahacskala környékén, akkor 37 ember vesztette életét, további 119-en pedig megsebesültek a robbanásban, majd az azt követő tűzvészben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.