BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esős napokkal indult az október, tartósan ilyen maradhat

Csütörtökön 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Hétvégén is marad az esős őszi idő.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult idő várható. Eleinte inkább délen és keleten, majd délutántól újra sokfelé várható eső, zápor – írta a Köpönyeg. 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél megerősödik.

Autumn In Bogacs, Hungary
ősz, eső
Esős őszi idővel köszöntött be az október / Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / AFP

Pénteken eleinte borult időre számíthatunk országos, kiadós esőzéssel. Délután aztán délnyugat felől szűnni kezd a csapadék. Párás lesz a levegő. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton marad a borongós idő, és északkeleten, keleten még szitálás előfordulhat. Hajnalban ködfoltok képződnek. Az északkeleti szél élénk marad. 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap a ködfoltok megszűnése után változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan kisebb eső előfordulhat. 15-16 fok körül valószínű a csúcsérték.

Hétfőn éjszaka és reggel főként az északkeleti és keleti területeken alakulhat ki pára, köd vagy rétegfelhőzet. Napközben inkább gomolyfelhők jelennek meg, az ország nagy részén többórás napsütésre lehet számítani. A déli és délnyugati szél mérsékelt marad, a hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. Éjszaka és reggel ködfoltok alakulhatnak ki. A déli és délkeleti szél a Dunántúlon élénkebbé válik, helyenként meg is erősödhet. 20 fok köré melegszik a levegő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.