BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Huszonegyezer forintba került a marhapörkölt – az étterem elmagyarázta, miért

Nem kérte az étlapot, majd nem tudta kifizetni a huszonegyezer forintba kerülő ebédjét egy férfi, akitől ezért zálogba elkérték a kocsikulcsát. A Fejér vármegyei étterem elmagyarázta, miért kerül ennyibe a marhapörkölt: az egyedülálló, prémium minőségi húst két napig, nagyon lassan párolják, és nem tudnak belőle egyszerre sokat készíteni.

Bár nem kérte az étlapot, a fizetéskor mégis sokkot kapott az a vendég, aki egy Fejér vármegyei étteremben rendelt marhapörköltet galuskával és egy pohár limonádét. A számlán szereplő 21 ezer forintos végösszeg nagyon meglepte a férfit, olyannyira, hogy nem is volt nála elég pénz, ezért a felszolgáló elkérte tőle a kocsikulcsát, majd hazavonatozott átutalni a fennmaradó részt. 

marhapörkölt, huszonegyezer forint
Megmagyarázták, miért került 21 ezer forintba a marhapörkölt / Fotó: Shutterstock

Huszonegyezer forintos marhapörkölt: nem tudnak belőle egyszerre sokat készíteni

A pincér előtte még elmagyarázta, hogy az étel különleges eljárással készül: két napig, nagyon lassan párolják az egyedülálló, prémium minőségű húst, és mivel nem tudnak belőle egyszerre sokat készíteni, ezért kerül ennyibe – írja a Promotions.hu.

Később az étterem tulajdonosa levelet küldött a portálnak, melyben közölte: a panasz megalapozatlan volt, mivel 

a vendég saját maga döntött úgy, hogy nem kéri az étlapot, melyen az árak korrekt módon fel voltak tüntetve.

Úgy fogalmazott: visszataszító és méltatlan lenne, ha a felszolgáló megjegyzést tenne a kiszemelt étel árára (a férfi azt sérelmezte, hogy nem figyelmeztették erre). 

Korábban a Világgazdaság is beszámolt arról, hogy a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában 

  • több mint négyezer forintot kérnek egy töltött bundás kenyérért, 
  • 2390 forintot egy limonádéért, 
  • 3690-et pedig a jeges kávéért. 

Ezek az összegek azután váltak országosan ismerté, hogy egy vélhetően ötfős reggeliző asztaltársaság több mint 48 ezer forintos számlája kapcsán valóságos népharag zúdult a cukrászdára. 

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke lapunknak akkor leszögezte, hogy nem igazán érti a felháborodást, hiszen senkit nem csaptak be, nem történt átverés, az árakat ugyanis online nem kötelező, de a bejáratnál jól látható helyen és az étlapon is egyértelműen kell feltüntetni. Szerinte ez megtörtént, így akik bementek a cukrászdába és rendeltek, tisztában voltak az árakkal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.