BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medvét láttak Bajótnál

A község önkormányzat óvatosságra inti a helyi lakosokat. Azonban mindenkit megnyugtattak, hogy a hatóságok tudnak a dologról, és már megkezdték az intézkedést.

Medvét láttak az erdőben és a pataknál Szentkereszten – közölte a Facebook oldalán Bajót község önkormányzata, mely egyúttal mindenkit arra kér, hogy amíg nem tisztázódik a helyzet, a legnagyobb körültekintéssel járják az erdőt, vagy még inkább egy kis időre, amíg a helyzet tisztázódik, hagyjanak fel a természetjárással, gombászással.

A,Brown,Bear,On,The,Side,Of,The,Road,In, medve
Magyarországon is egyre gyakrabban tűnik fel a medve/Fotó: Shutterstock

Hozzátették, hogy a történtekről az illetékes hatóságok tudnak, és megkezdték az intézkedést. A községi Facebook-oldal jelezte, hogy amint történik valami fejlemény, tájékoztatják a lakosságot.

Az elmúlt években a Kárpátokban ismét elkezdtek elszaporodni a medvék, amik aztán van, hogy Magyarországra is betévednek, így Hármashegyalján megölt három birkát és egy kutyát. Szlovákiában pedig a napokban történt halálos medvetámadás a Magas-Tátrában. Szóval tényleg jobb óvatosnak lenni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.