BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tűzgömb világította be Alsó-Ausztriát, Magyarországról is látni lehetett

A szinte nappali fényességet okozó égi jelenséget az Időkép Znojmóban üzemelő webkamerájának viszonylag közelről sikerült elkapnia, de még a dobain is látszódott. A rendkívül fényes tűzgömböt egy a légkörbe belépett és ott felizzott meteor okozta.

Rendkívül fényes tűzgömb világította be az eget csütörtök este Alsó-Ausztriában és Csehország déli határvidékén. A szinte nappali fényességet okozó égi jelenséget az Időkép Znojmóban üzemelő webkamerájának viszonylag közelről sikerült elkapnia, de még a dobain is látszódott. A felvétel itt látható.

tűzgömb, meteor, Ausztria
Tűzgömb Ausztriában: Magyarországról is látni lehetett / Fotó: Időkép

Mint kiderült, 

a rendkívül fényes tűzgömböt egy a légkörbe belépett és ott felizzott meteor okozta.

Nem ez volt az egyetlen eset a héten: beszámolók szerint rendkívül erős hanghatás hasított bele az este nyugalmába kedden Dunaújvárosban, melyet egy eddig megmagyarázhatatlan fényjelenség követett. A helyi hírportál, a Duol úgy tudja, nem robbanás történt. A jelenségről felvétel is készült. Az egyik lehetséges verzió az, hogy az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végzett, és ennek tulajdoníthatók a nagyobb zaj- és hanghatások.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.