BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A visegrádi országok egyik legnagyobb beruházásukra készülnek

A V4-ek együttműködve az Európai Fejlesztési Bankkal Magyarországot, Szlovákiát Csehországot és Lengyelországot érintő gyorsvasutat épít.

A visegrádi országok történelmük egyik legnagyobb beruházására készülnek a Budapest-Pozsony-Ostrava-Varsó közötti gyorsvasút megépítésével

– közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta Vazil Hudakot, az Európai Fejlesztési Bank (EIB) alelnökét.

A megvalósíthatósági tanulmány elkészítése megkezdődött, és a négy ország számít az Európai Fejlesztési Bank részvételére a projekt finanszírozásában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI / Mónus Márton

A találkozón a felek üdvözölték az EIB V4 befektetői platform létrehozását, egyúttal Szijjártó Péter biztosította Vazil Hudakot, hogy Magyarország támogatja az EIB hitelezési aktivitásának fenntartását a Nyugat-Balkánon és a Keleti Partnerség országaiban – írták a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.