BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden, amit az ingatlan vásárlásáról, vagy bérléséről tudni érdemes

Van, hogy önszántunkból döntünk a változás szele mellett, de sokszor az életünkben bekövetkezett hatásoknak köszönhetően szednünk kell sátorfánkat, és eladó vagy kiadó ingatlan után kell, hogy nézzünk.

Van, hogy önszántunkból döntünk a változás szele mellett, de sokszor az életünkben bekövetkezett hatásoknak köszönhetően szednünk kell sátorfánkat, és eladó vagy kiadó ingatlan után kell, hogy nézzünk. Legyen munkahelyváltásról, párkapcsolatról, vagy csupán szeretett gyermekünk otthonunkból való kirepüléséről szó. Ilyenkor nem minden esetben áll rendelkezésünkre sok idő ahhoz, hogy megtaláljuk számunkra a legmegfelelőbbet, de hála a rengeteg ingatlanportálnak, ma már azért egyszerűbb dolgunk van.

Fontos a felkészült keresés

Első körben fontos átrágnunk magunkat a legfontosabb kérdésen, meddig tarthat majd az állapot. Aki hosszútávra tervez, ajánlatos saját ingatlant vásárolnia, viszont akinek még nem teljesen körvonalazódott ki, annak érdemes az albérletek között kutakodnia. Az otpotthon.hu pontosan ezekhez a keresésekhez ad hatalmas nagy segítséget, ugyanis adatbázisukban, több mint 153.000 ingatlant kínálnak eladásra, ami 1350 ingatlaniroda és több ezer magánszemély hirdetését foglalja magába. Leszűkítve az adatokat, 138.000 eladó ingatlan, 800 db új építésű ingatlan, 48.000 eladó ház, és 56.000 lakás áll rendelkezésünkre, ha saját ingatlant szeretnénk. Az albérletek száma sem elhanyagolható, hiszen 9000 kiadó ingatlant, azon belül 900 db kiadó házat és 4000 db kiadó lakást kínálnak. Plusz mind az eladásnál, mind a bérbe adásnál is tallózhatunk esetleg mezőgazdasági földekre, telkekre, irodákra, vagy akár garázsokra is.

Fotó: VG / PR

 

Lokáció szerinti ingatlan választás

Földrajzi elhelyezkedés választásunk egyik alappillére. Kijelenthetjük, hogy a főváros és más városok között elég erős a kontraszt, de pénztárcánk általában egyenesen arányos a kiválasztott ingatlan minőségével.

Négyzetméter és szobák helyes megítélése

A soron következő kérdés, hogy mekkora alapterületű és hány szobával rendelkező eladó, kiadó házba, vagy lakásba szeretnénk költözni. Mini garzon, panel és téglalakás, sorház esetleg családi ház hatalmas kerttel. Az ingatlan paletta nagyon színes és választékos tud lenni. A mini garzont azoknak az embereknek ajánljuk, akik egyedül vagy esetleg partnerükkel keresnek pici alapterületű kuckót. Ellenben a panel és téglalakások már több opciót is rejtenek magukban. A 30 m2-es 1 szobásoktól kezdve a 80 m2-es, 3 szobás lakásokon át , akár 120 m2-es, 4 szobás ingatlant is bérelhetünk, vásárolhatunk. A családi házaknál illetve a sorházaknál pedig csak az elképzelésünk szabhat határt döntésüknek.

Bútorozott vagy bútorozatlan

Természetesen, ha kiadó ingatlant keresünk az a legkézenfekvőbb, ha bútorozottat választunk. Bérleménybe nem igazán szeret az ember időt és pénzt fektetni, hiszen előbb utóbb elhagyjuk azt. Ha vásárolni szeretnénk ott viszont más a helyzet. Az új építésű házaknál általában a konyha és a fürdőszoba bútor adott, ami a lakás megvásárlásakor az ár részét képezi. A használt eladó ingatlanoknál sűrűn jelképes összeg fejében otthagyják a bútorokat, de megvételezhetőek bútorok nélkül is. Nekünk kell eldöntenünk, hogy teljesen személyre szabottra szeretnénk, már az elejétől kezdve, vagy kimerülve kereteinkből meghagyjuk a régi bútorokat és apró lépésekben cserélgetjük a le azokat.

Terasz, erkély, kert

A legtöbb lakás rendelkezik terasszal, míg szinte az összes családi és sorházhoz tartozik kert rész. Általában a lakásoknál 5m2-től 30 m2-ig találhatunk erkélyeket, teraszokat, de akadnak olyan ingatlanok is, amelyek jóval nagyobb négyzetméter méretekkel vannak megáldva. Családi és sorházaknál sűrűn a terasz mellé párosul még kertrész is, amit szabadon bármire hasznosíthatunk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.