BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szponzor logó
Szponzorált tartalom
E.ON Energiamegoldások Kft.

Hosszú távon csak a zöldtranszformáció versenyképes (x)

Az üzleti siker záloga: partnerség és befektetés a jövőbe.
Fotó: eon.hu

Az E.ON őszi Energiafórumán ügyfelek, partnerek és szakértők szakmai előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken és kötetlen networking keretében osztották meg egymással tapasztalataikat a fenntartható üzletmenetről és versenyképességről.

„Időben gondolkozzunk a jövőn, és időben hozzuk meg az üzleti jövőnket biztosító lépéseket!” – ezzel nyitotta meg az őszi Energiafórumot Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A nagyvállalati szegmens számára tartott kétnapos ügyfélrendezvényen Vida Melinda, a Planet Fanatics’ Network fenntarthatósági tanácsadója a kitűzött és eddig elért klímacélokról, a jövő generációinak kérdéseiről beszélt. Az ESG üzleti oldalának legfontosabb kérdéseit és gyakorlati példáit Lukács Ákos mutatta be, az EY Sustainable Value Studies kutatása alapján. Szabó Nóra, a Mastercard projektvezetője előadásában azt mutatta be, milyen ESG-programokat vezet be a Mastercard globálisan és lokálisan.

Pokol László, az E.ON és a Solar Markt közös tulajdonában lévő Green Cloud Platform Zrt. vezérigazgatója szerint a nemrég befejezett és átadott szihalmi naperőmű zöldenergiájával a dekarbonizációs folyamat hazai fizikai forrásból oldható meg. „Ez skálázható energetikai zöldátállást jelent, melynek stratégiai előnye, hogy zöldenergiát és ellátásbiztonságot is ad egyszerre” – mondta.

Több olyan vállalati ügyfél volt jelen, akik már döntöttek a GreenCloud mellett. Szemerédi Dóra, a WestEndet is üzemeltető Gránit Pólus Csoport ESG- és Vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, dr. Hoffmann Károly, az autóipari beszállító Sanmina-SCI Magyarország Kft. alelnöke és ügyvezető igazgatója, és Galyas André, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vagyonkezelési igazgatója hosszú távú stratégiájuk hátteréről beszéltek.

E.On Energiafórum / Fotó: eon.hu

Mára az üzleti világban és magánemberként is megkerülhetetlen tényezővé vált a zöldszemlélet – mondta Gerendai Károly, a Costes Group tulajdonosa, akinek üzleti portfóliójában fontos szerepet kap egy ökotudatos higiéniai és tisztítási termékeket gyártó franchise, a fenntarthatóság pedig a fesztiválszervezésben és gasztronómiában már évek óta kiemelt szerepet kap.

Nagy Zsuzsa, az E.ON Energiamegoldások Kft. ügyvezető igazgatója / Fotó: eon.hu

„Ennek a fórumnak az ismeretterjesztésen, figyelemfelkeltésen túl célja volt a cselekvésre ösztönzés és a közös gondolkodásra való felhívás is. Nagyon fontos, hogy itt a szakmai program után nem kellett rohanni, lehetett mélyebben beszélgetni, a releváns kérdésekre válaszokat keresni és együttműködési terveket szőni, hogy minél előbb konkrét lépéseket tudjunk tenni a közös jövőnk érdekében” – mondta Nagy Zsuzsa, az E.ON Energiamegoldások Kft. ügyvezető igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.