BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
MVM Future Talks

Örök élet vagy kihalás? A NatGeo amerikai sztárjának sokkoló jóslatai

Az MVM Future Talks tudományos ismeretterjesztő sorozata idén az emberi élet meghosszabbításának lehetőségeit és a transzhumanizmus kérdéseit járja körül. A sorozat csúcspontjaként október 11-én egy online talk show-ra kerül sor, amelyben Jason Silva, a világszerte elismert futurista osztja meg gondolatait az emberiség jövőjéről.

Az MVM Future Talks 2024-es évada minden eddiginél merészebb témát boncolgat: az emberi élet drasztikus meghosszabbításának lehetőségeit és következményeit vizsgálja. Jason Silva, a világszerte ismert futurista, a National Geographic sikeres műsorának házigazdája a talk show-ban olyan izgalmas kérdésekre keresi a választ, mint hogy mennyivel szeretnének az emberek tovább élni a jelenlegi átlagos élettartamnál, és hogyan lehet a tömegeket motiválni életminőségük javítására.

MVM Future Talks
Az MVM Future Talks tudományos ismeretterjesztő sorozata idén az emberi élet meghosszabbításának lehetőségeit és a transzhumanizmus kérdéseit járja körül / Fotó: MVM Future Talks

A műsorban Silva rávilágít az emberi élet radikális meghosszabbításának egyénre és társadalomra gyakorolt lehetséges következményeire, valamint a génterápia körüli ellentmondásokra is. Arra a provokatív kérdésre is választ ad, hogy ő maga fokozná-e saját képességeit technológiai implantátumok segítségével, illetve mi történhet azokkal, akik nem élnek ezekkel a lehetőségekkel.

Az MVM Future Talks 2024-es évadának csúcspontja az október 11-én 18 órától élőben streamelt tudományos talk show lesz. 

Az esemény különleges sztárvendége Jason Silva, a National Geographic Brain Games című sorozatával hírnevet szerzett futurista és televíziós műsorvezető.

Silva, akit az Atlantic a virális videókorszak Timothy Learyjének nevez, inspiráló előadásairól és gondolatébresztő meglátásairól világszerte ismert.

Silva venezuelai-amerikai televíziós személyiség, rövidfilmes, futurista és előadó, aki a technológiát használja arra, hogy az embereket a filozófia és a tudomány iránt lelkesítse. Silva hisz a transzhumanizmusban és abban, hogy a biológia végül „információtechnológiává” válik. Filozófiája és filmkészítői háttere egyedülálló perspektívát ad neki a jövő technológiai és etikai kérdéseinek megvitatásához. Jason Silva videóban is üzent a magyar nézőknek.

Az érdeklődők az mvmfuturetalks.hu oldalon találhatnak további információkat a sorozatról és annak részeként a talk show-ról, illetve ugyanitt csatlakozhatnak az október 11-i élőben streamelt, ingyenesen nézhető talk show-hoz, hogy első kézből értesüljenek a legújabb tudományos eredményekről, valamint elgondolkodtató jövőképekről Jason Silva és más neves szakértők tolmácsolásában.

Wossala Rozina és Szirmai Gergely az „örök élet” nyomába eredtek új dokumentumfilmjeikben (x)

 

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy Joe Cohen.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.