BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól rajtolt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a hétfői záróértékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 27,56 pontos emelkedéssel, 52 082,23 ponton nyitott kedden. A hétfői záróértékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött.

  • Részvénypiacok:

Estek az amerikai vezető indexek tegnap, miután a befektetők a techpapírok negatív eredményeit és kilátásait emésztik, bár az Nvidia eközben közel 2 százalékkal emelkedett és húzta az S&P-t, de alapvetően az iránykeresés a legerősebb motívum, a jegybankokra és az ehhez kapcsolódó kulcsmakroadatokra várnak a befektetők. Eddig 278 S&P500-as vállalat tette közzé a gyorsjelentését, amelyek 78 százaléka múlta felül a várakozásokat. Fél százalékkal került feljebb a BUX tegnap 11 milliárd forintos forgalomban, az OTP látványosan felfelé, a Richter pedig látványosan lefelé húzta az indexet.

  • Devizapiacok:

Kissé gyengült az euró tegnap a múlt heti „game changer” szigorúbb EKB-megszólalásokat követő erősödés után, és a befektetők a dollár felé fordulnak abban a reményben, hogy a januári kiugróan erős amerikai munkahelyteremtési számok után a Fed a jelenleg vártnál nagyobb kamatot emel.

A váratlan és jelentős EKB-fordulatot azért nem eszik olyan forrón a piacon, a többségi vélemény alapvetően továbbra is a dollár mellett szól, mivel hirtelen, gyors szigorításra továbbra sem számítanak az EKB részéről, miközben a Fed-restrikció már csőre van töltve többszörösen is az idei évre, így a zöldhasú előnye továbbra is jelentősnek látszik rövid-közép távon. A forint tovább tudott erősödni délutánra, 354 alá, ahogy a régiós társak is hasonló utat követtek, míg a dollár ellenében inkább oldalazás látszott.

  • Állampapírpiacok:

A magyar állampapírpiac rövid oldalán nem mozdultak érdemben, a hosszú oldalon pedig 1-6 bp-tal csökkentek a hozamok. A 10 éves magyar referenciahozam 4,75 százalékra mérséklődött, ezzel +492 bp volt a felára a német és +276 bp az amerikai azonos futamidejű kötvényhez viszonyítva. Ma 3 hónapos DKJ-aukció várható 30 milliárd forintos tervezett kerettel. Kissé és vegyesen változtak a német és az amerikai hozamok is, így oldalaztak a transzatlanti szpredek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.