BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Koronavírus miatt marad el a parlament ülése

Tombol a koronavírus-járvány a szlovák parlamentben, el is marad a pénteki ülés.

A szlovák parlament tagjai között olyan ütemben terjed a koronavírus, hogy a pénteki (február 4.) ülés elmarad, legközelebb kedden (február 8.) ülésezik a törvényhozás – írja az Új Szó. A javaslatot Ondrej Ďurica független képviselő terjesztette elő. A csütörtöki ülésnapot az amerikai hadsereg szlovákiai jelenlétéről szóló népszavazási kezdeményezés vitájával fejezték be a képviselők.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint az ülésszak programja, a tárgyalás eddigi menete, az egyes kormányjavaslatok várható beérkezésének ideje, valamint több képviselő távolléte miatt valószínűleg nem lenne miről tárgyalni pénteken, ráadásul több javaslat beterjesztője is karanténba került.

Hasonló a helyzet Ukrajnában is, ahol a törvényhozás a jövő héten várhatóan karanténba vonul február 15-ig, szintén a sok fertőzés miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.