BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Svájcba utaznak a tálibok

Az afganisztáni tálibok küldöttsége tárgyal a héten Genfben humanitárius szervezetekkel és svájci diplomatákkal - közölte kedden az alpesi ország külügyminisztériumának szóvivője.

A svájci tisztségviselő mindazonáltal hangsúlyozta, hogy a tálib delegáció látogatása nem értelmezhető a 2021 augusztusában hatalomra került radikális iszlamisták rendszerének elismeréseként.

Mint mondta, a héten kerül sor a találkozóra a külügyminisztériumi delegációval, amelyben képviseltetik magukat a svájci fejlesztési ügynökség munkatársai, valamint a tárca békével és emberi jogokkal foglalkozó, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségért felelős részlegei. Mindemellett a tervek szerint találkozók várhatóak más európai országok, illetve humanitárius szervezetek, így például a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) képviselőivel is.

A svájci ATS Keystone hírügynökség információi szerint a tizenkét fős küldöttséget Latifullah Hakimi mufti vezeti, aki az afgán védelmi tárca egyik magas rangú tisztségviselője, egyben a tálib mozgalmon belüli visszaélések kivizsgálásáért felelős bizottság elnöke.

  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.