BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Von der Leyen: Európa gyorsan és erőteljesen fog fellépni, ha kell

Olyan technológiákra van szükségünk, amelyekben mi globálisan vezető szerepet játszunk – mondta az oroszokról az Európai Bizottság elnöke.

Ha Oroszország agresszióhoz folyamodik, Európa gyorsan és erőteljesen fog fellépni – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán, az Európai Parlament plenáris ülésen.

Az elnök az ukrán–orosz konfliktusról, az EU és Oroszország közötti kapcsolatokról, az európai biztonságról szóló vitában elmondta:

Válaszlépéseink nem csak a vagyon befagyasztásáról és orosz állampolgárok beutazási tilalmáról szólnak, hiszen Oroszország stratégiai érdeke az, hogy diverzifikálja egyoldalú gazdaságát és felszámolja jelenlegi hiányosságait.

„Ehhez azonban – tette hozzá – olyan technológiákra van szükségünk, amelyekben mi globálisan vezető szerepet játszunk, így ebben a tekintetben Oroszország teljesen tőlünk függ.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.