BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét a Mol a legerősebb láncszem

Főként a Molnak köszönhetően kapaszkodott meg a BUX kicsivel múlt csütörtöki záróértéke fölött kedden kora délutánig.

Főként a Molnak köszönhetően kapaszkodott meg a BUX kicsivel múlt csütörtöki záróértéke fölött kedden kora délutánig. A hazai tőzsdemutató 0,2 százalékkal, 43 084 pontra emelkedett fél kettő körül. A magyar olajmulti részvényei 1,3 százalékkal, 3038 forintra drágultak, míg az OTP kurzusa nagyjából félszázalékkal, 10 650 forintra gyengült. A Magyar Telekom papírjai 387 forinton stagnáltak, miközben a Richter árfolyama 0,2 százalékkal, 7115 forintra nőtt.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A meghatározó európai börzéken lefelé tartanak az árfolyamok, az amerikai határidős piacokon pedig előzőnapi záróáruk környékén ingadoznak az indexek. A DAX mintegy 0,8 százalékos, francia CAC 40 pedig 1 százalékos mínuszban áll. Az arany is lefelé vette az irányt, egy unciát 1980 dollár körül vesztegetnek, ami 0,3 százalékos gyengülést jelent. Markánsabban esett a nyersolaj, az amerikai WTI hordója 1,3 százalékkal, 106,8 dollárra, a Brenté pedig 1,1 százalékkal 112 dollár alá bukott.

A hazai fizetőeszköz egy hajszálnyit izmosodott. Az euróért 373,1 forintot adnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.