BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kismértékben nőtt a német ipari termelés februárban

Az elemzők által várt csökkenés helyett minimálisan nőni tudott a német ipari termelés februárban az előző hónaphoz viszonyítva. A német szövetségi statisztikai hivatal közölte, hogy szezonális és naptárhatással kiigazítva 0,2 százalékos bővülést mértek. Januárban 1,4 százalékos volt a növekedés, emiatt az elemzők kisebb, 0,2-es csökkenésre számítottak a második hónapban. 

Az előző februárhoz képest 3,2 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene Németországban. A koronavírus-járvány okozta válság előtti utolsó hónappal, 2020 februárjával összevetve 3,8-es csökkenés látható az adatban.

Az ipari termelés az energia- és az építőipar nélkül 0,1 százalékot nőtt havi szinten. A félkész termékek gyártása 0,5, a fogyasztási termékeké pedig 4,4 százalékkal bővült. Az energiatermelés 4,9 százalékkal nőtt, az építőipari termelés viszont 0,7 százalékkal csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.