BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felhős idővel köszönt ránk a hét, de közeleg a kánikula

A hét második felében nagy melegre kell számítanunk.

Hétfőn a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, és főleg a nap másosdik felében alakulnak ki záporok, zivatarok. Egyre inkább megélénkül az északkeleti szél. 20 és 26 fok között változik a hőmérséklet.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, gomolyfelhőkkel. Inkább már csak délen, délnyugaton alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. Gyenge marad a délire forduló szél. 24-25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerda fátyol- és gomolyfelhők zavarják a kellemes májusi napsütést. Eső nem lesz. A délnyugati szél néha megélénkül. 24 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön ragyogó napsütésre, nyárias időre van kilátás. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 25–30 fokot, tehát országszerte nyárias meleg lesz, sőt délen már kánikula is lehet. Élénk marad a délnyugati légmozgás.

Péntek délután északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánk térségét, melynek hatására a megnövekvő gomolyokból elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Estétől megerősödik az északnyugati szél. Még kitart a meleg: 25–30 fok lesz délután.

Szombaton a hajnali záporok megszűnése után felhőátvonulások lesznek egy-egy záporral és többfelé erős északnyugati széllel. Felfrissül a levegő: délután 19–25 fok valószínű.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.