BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyiptomban mumifikálják az orosz turistával végző cápát

A tigriscápát szinte azonnal elkapták, és bosszúból agyonverték a parton a támadás után.

Mumifikálják azt a tigriscápát Egyiptomban, amely a múlt héten lemészárolt egy orosz turistát egy gurdaki strandon. Az áldozat Vlagyimir Popov fejét, mellkasát és karjait eltávolították a fenevad gyomrából, míg a pórul járt turista többi testrészét halászok gyűjtötték be a tengerből.

Tiger,Shark,(galeocerdo,Cuvier),Swimming,Over,The,Reef
Egy ilyen tigriscápa végzett a turistával, most múzeumba kerül. Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Hétfőn szakemberek megkezdték a cápa mumifikálását, amelyet a tragédiát követően halászok vonszoltak a partra, ahol a tömeg botokkal bosszúból agyonverte. A mumifikált nőstény cápát kiállítják egy helyi múzeumban – írja a Daily Mail.

Ahogy a brutális támadásról, a tengeri fenevad boncolásáról is készült felvétel. A lap forrásai úgy tudják, hogy Popovot szinte teljesen felfalta a tengeri ragadozó, ám végül a közeledő halászhajó miatt engedett a tigriscápa, és kiköpte a turista alsó felét. A halászok begyűjtötték a testrészeket, majd a cápa után eredtek, és azt el is kapták üldözést követően.

A turista halálát édesapja is végignézte a partról, de szerinte senki nem tehetett semmit a férfiért, hiszen az egész támadás csak pár másodpercig tartott. Elmondása szerint azért is kegyetlen véletlen az eset, mert 

a strandot hajók és jachtok veszik körül, és ott sosem történt még cápatámadás. Szerinte azok inkább a szabadstrandokat jellemzik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.