BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Országszerte beköszönt a kánikula

Kedden országos kánikula várható 30-32 fok körüli maximumokkal.

Kedden kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a többórás napsütést. Zápor, zivatar esetleg északkeleten fordulhat elő – írta a Köpönyeg.hu. Országos kánikula várható 30-32 fok körüli maximumokkal. A déli szél gyenge marad.

Kánikula, víz, hőség illusztráció. foto: Vémi Zoltán
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Szerdán a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg nyugaton, valamint északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Jégeső is lehet, 29 és 35 fokos hőség valószínű.

Csütörtökön a hajnali zivatarok után napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és napközben elszórtan ismét lehet elszórt csapadék, 30–36 fokos strandidő várható.

Pénteken eleinte marad a napos nyári idő, majd délutántól északnyugat felől egyre többfelé törhet ki (akár heves) zivatar. Estétől megerősödik az északnyugati szél, 30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton az erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap; de szórványosan továbbra is előfordulnak záporok, zivatarok. A hőmérséklet 25-26 fok köré csökken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.